Paštika z kuřecích jater
Poctivá kuřecí paštika vypadá a chutná úžasně, přitom není vůbec složité jí připravit doma. Dobře dochucená a připravená do ozdobné skleničky se může stát i výborným jedlým dárkem při nějaké sváteční příležitosti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 597 kJ / 3 728 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 176,79 g |
| Tuky | 315,25 g |
| Vláknina | 7,14 g |
| Cholesterol | 5,81 g |
| Sodík | 785 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 44,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Na oleji zpěníme cibuli, drcený česnek, přidáme očištěná játra, lístky tymiánu a 100 ml smetany.
Krok 3: Dusíme, dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří.
Krok 4: Ochutíme solí, pepřem, případně kořením a společně s máslem o pokojové teplotě a zbývající smetanou rozmixujeme.
Krok 5: Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne. Servírujeme s brusinkami.
Zveřejněno 3. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvv
Moje poznámka
Paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvv
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 15 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 30 minutami
Likérové špičky
Sahula před 2 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 2 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 2 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 2 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 3 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 4 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 4 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 4 hodinami
Tématické fráze:
domácí paštika recepty,
nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater,
kuřecí játrová paštika,
jatrová paštika kluci v akci,
paštika recept,
drůbeží játrová paštika,
kuřecí játrová domácí paštika recepty,
recept na pastiku,
domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty,
játrová paštika z drubežích jater,
nejlepší játrová domácí paštika,
kuřecí játrová paštika recept,
játrová paštika recept prostřeno,
paštika,
kluci v akci domácí paštika,
drubezi pastika,
drůbeží játrová paštika recept,
domácí drůbeží játrová paštika,
domácí paštika recept,
kuřecí játra paštika
Suroviny:
játra kuřecí,
smetana ke šlehání,
máslo,
cibule,
česnek,
tymián čerstvý,
sůl,
pepř mletý,
koření paštikové,
olej olivový
Komentáře (222)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Každopádně děkuji, díky tomuto receptu jsem se naučila připravovat domácí paštiku. Mnohem lepší než ty z obchodu
A ještě jedna věc. Jak dlouho vydrží v lednici?
No, můžete...
https://www.toprecepty.cz/recept/43062-tradicni-pa...
https://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-k...
Koření skladuji v prachovnici a vydrží v nelednici do až až, a do paštik přidávám někdy sardelku, někdy jádroviny, někdy semínka, někdy sušené (kandované) ovoce, někdy kousky pečeného masa
Ať se dílo podaří! Važte si tohoto receptu, neb je to jeden z nemnoha rcp, kdy se paštéta NEVAŘÍ a když do hotové přihodíte kousky dušených jater, tak nic nepokazíte
Edit:
Aha! Já o koření..., autorka o paštice...
Paštiku dělávám do foroty do mrazáku