Chléb, který není asi tak, jak by měl být
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 832 kJ / 2 828 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,78 g |
Tuky | 59,27 g |
Vláknina | 56,34 g |
Cholesterol | 261 mg |
Sodík | 5,26 g |
Sůl | 12,23 g |
Sacharidy | 453,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doufám,že se nebudete zlobit, že dávám recept, o kterém si myslím, že není tak, jak by měl být, jsou to vlastně TOP recepty, ale je to o jídle a vždycky se všechno nepovede, a tak jsem dospěla k tomu, že se dá prodiskutovat i takové.
Chuťově je ten můj chléb dobrý.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2020 17:10
21. 2. 2011 11:07
18. 2. 2011 19:55
18. 2. 2011 18:52
18. 2. 2011 15:44
18. 2. 2011 13:20
18. 2. 2011 13:19
18. 2. 2011 12:22
18. 2. 2011 11:00
Navíc celozrnná mouka znamená, že je semleto celé zrno včetně obalových částí obilky. To znamená včetně vitamínů a minerálních látek obsažených v obalové části. Ty pak podporují vitalitu kvasinek a urychlují proces fermentace - těsto rychleji kyne, proto je potřeba dobu kynutí naopak zkrátit.
http://miric.unas.cz
18. 2. 2011 10:28
18. 2. 2011 07:51
17. 2. 2011 22:35
17. 2. 2011 22:11
17. 2. 2011 21:45
17. 2. 2011 21:38
Jinak k té mouce: určitě by poradila Cathleen, ta má tady asi nejvíc zkušeností, ale podle mne bylo té celozrnné mouky moc a těsto bylo příliš těžké. Nejlepší poměr podle mých zkušeností je: 1/4 - 1/3 celkového množství mouky dát celozrnnou a zbytek hladkou. Pak je výsledek optimální. Pokud je víc celozrnné mouky, těsto by mělo mnohem déle kynout, déle a zvolna se péct. Ale nejsem až takový expert, mohu se mýlit.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Medové máslo
marekbertha uvařil před 16 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 58 minutami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co přidat do chleba, aby pěkně voněl. Poradíme, jaké koření se nejlépe hodí
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: jak upéct chleba recept na chleba v domácí pekárně recept na chleba peceni chleba v domaci pekarne chléb štěstí jak péct v domácí pekárně recept chleba jak upéct chleba v pekarne jak péct chleba recept na pečení chleba pečení chleba top recepty chléb připravený v pekárně špatně upečený chléb jak se pece chleba pečení v domácí pekárně domácí peká jak upéct chléb v cem pect chleba jak upéct chleba v domácí pekárně pečeme v domácí pekárně
Suroviny: mouka hladká, mouka celozrnná žitná, mouka žitná chlebová, žloutek, podmáslí, voda, sůl, cukr, ocet, olej, semínka lněná, kmín celý, škvarky, droždí
Chléb, který není asi tak, jak by měl být
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JPGJ
18 názorů