Soudky z pangase plněné krevetami s přelivem

isindy Kuchařka: isindy

2 porce Ryby 14 názorů

Suroviny

2 filety pangase
150 g mražených krevet (vyloupané, předvařené)
sůl
citron (či limetka)
1 lžíce javorového sirupu
olivový olej
trochu másla
50 ml smetana 13%
2 špetky houbového koření
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pangase i krevety necháme rozmrazit a důkladně osušíme na papírové utěrce.

  2. Filety podélně rozpůlíme, osolíme, stočíme do 2 roládek s prostorem uprostřed, zpevníme párátkem.

  3. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a plátek másla, přidáme lžíci javorového sirupu a trochu citronové či limetkové šťávy a soudky pangase opečeme (nejprve nastojato, aby se tvar zpevnil, poté obracíme boky).

  4. Hotové soudky vyjmeme na talířek a dáme do tepla (předehřátá trouba).

  5. Do pánve vsypeme krevety a zprudka je krátce orestujeme. Po několika minutách (2-3 max.) vyjmeme a dáme také do tepla.

  6. Do výpeku nasypeme trochu houbového koření, nalijeme smetanu a necháme provařit do zhoustnutí.

  7. Na talíři soudky zbavíme párátka, naplníme krevetami a přelijeme smetanovohoubovou omáčkou.

  8. Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Měla jsem dnes v plánu nějaké jídlo z pangase, ale dcera chtěla ochutnat krevety, dosud mořské "potvory" všeho druhu odmítala a já si vzpomněla na recept, který mě kdysi kdesi zaujal...není tedy můj, ale nevím už, kde jsem ho viděla či četla a asi jsem se odchýlila při jeho improvizaci od originálu :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Soudky z pangase plněné krevetami s přelivem

  • maris maris

    isindy: Ivo, recept se mi moc líbí, já pangase používám taky a těm hrůzným zvěstem o něm vůbec nevěřm. Určitě vyzkouším:yes::-)+

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    děkuji všem za komentáře i udělené body :-K uznávám, že na trhu jsou jistě kvalitnější a chutnější ryby, ale ani pangase neodepisuji a doma jej poměrně běžně používám, nejen pro jeho přeci jen přijatelnější cenu, prostě mi jeho neutrální chuť nevadí, naopak se nebije výraznou rybinou s dalšími ingrediencemi :-8...ale proti gustu žádný dišputát ;-)

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Obavam se, ze pangase nikdy nepozru, ale s platyzem je tento recept velmi zajimavy :yes::yes::-p. Libi se mi omacka i plneni krevetami. Doposud jsem platyze s krevetami pouze zapekala, tohle je originalni a bodik si urcite zaslouzi ;-). Jenom koreni dam jine....;-):-).

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Isi,fotky úžasné a recept prima.Když se nedá pangas, dá se treska.
    Jájo - ale ten pangas je neutrální chuti ,až bezchuti a tak je zvolen dle mne dobře,kvůli zvýraznění chuti krevetek.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc krásně nafocený recept:-K+7:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já taky proti pangasu nic nemám, ale je to sladkovodní ryba, takže bych ke krevetkám volila spíše rybu mořskou. Jinak nápad i aranžmá super :yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mi pangas taky chutná. Ćlověk by nemohl jíst nic, na všechno je někdy blbá reklama. Krevety jsem ještě nezkoušela, nemůžu posoudit, ale ta kombinace s pangasem se mi docela zamlouvá.:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Fotky jsou, jako vždy, moc hezké...:yes: Ale pro kombinaci s krevetkami bych také volila více rybu, která je rybou, ačkoli proti pangasu nic nemám...;-) Krevety vidím v kombinaci s treskou nebo platýzem.
    To vyzkouším, dcera nedávno započala rozhovor o konzumaci mořských potvor a protože je mi jasné, že zrovna ona by neměla předsudky (narozdíl ode mně) a ráda by ochutnala vše z této oblasti, rozhodla jsem se začít právě krevetami, které mám opravdu ráda. Takže díky za inspiraci - i když pár svých osvědčených receptů s podobnými kombinacemi už mám a znám.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Jája: nevidím na krevetách nic tak mimořádného, abych je nemohla zkombinovat s jinou rybou...a pangas mi chutná, záleží na kvalitě a úpravě...;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    nádherná fotka:-O:yes:

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    Takhle kazit krevety pangasem?:-((

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Juj, to je krásne...ryby aj krevety môžem. :yes:
    Ale nie je pangas ako pangas, býva rôznej kvality. Aspoň u nás. A ak je podozrivo lacný, určite nekúpim.

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Pěkné, jen jinou rybku by to chtělo, pangasius už není , co býval..:yes::-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    hm, já bych asi zvolila jino urybu, ale nápad s těmi krevetami :yes::yes:;-):-p

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z pangase recept na pangase s krevetami aranžma se salámu aranžmá ze salámu ryba s krevetami recept úprava mražených krevet vyloupaných surimi ve tvaru krevet recept pikantní přelivem a krevetami pangasius s limetkovou omáčkou plneny pangas okurkové soudky jidlo z pengase pangasius s krevetami rybi pomazanka pangase mražené plněné filety pangasius a krevety recept treska s přelivem krevet ryba s krevetami aranžmá salámu na talíři

Zapomněl/a jsem heslo