Suroviny
Porce: než se to sní...
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 162 kJ / 278 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,94 g |
| Tuky | 15,50 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 867 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 19,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do kastrolu jsem hodil sádlo a na kostky nakrájený šunkový točeňák.
Krok 2: Až na něm načalo být vidět, že je mu teplo, přidal jsem i nakrájenou cibuli a za občasného prohnání vařečkou na mírném ohni nechal zezlatit.
Krok 3: Z hlávky kapusty jsem odstranil velké sytě zelené listy /schoval do mražáku, na Kadlíkovy masové kelové závitky/, z hlávky vyřezal košťál, a nakrájel na kostky, jak mi to došlo pod nůž. vVsypal jsem do kastrolu, podlil vodou, osolil, okořenil, a nasporo dusil... Očistil jsem brambory, nakrájel na kostky.
Krok 4: Když byla kapusta měkká, a ztratila už původní barvu, opět jsem podlil a nasypal brambory. A opět dusil. Míchal minimálně, abych z vařících se brambor neudělal kaši.
Krok 5: Když byly brambory už na hranici uvařenosti, zahustil jsem troškou mouky, přidal roznačkaný česnek a za chviličku odstavil.
Krok 6: Na talíři okyselil octem, a posypal masíčkem z Kadlíkovy vepřové konzervy. A tím rosolem a sádlem z konzervy následně polil... navzdory puchu z vařených košťálovin v celém domě, na talíři to vonělo krásně. Takhle dělávala kapustu moje máma, a k ní se podávaly hovězí roštěnky. A vzpomínám, jak jsem jako kluk pokřikoval, že to chci víc polít octem... Mrzí mě ovšem, že poslední fotku, už na talíři, jsem omylem vymazal... Takže mám jenom postup. Na té poslední fotce, po vsypání brambor, je vidět ještě dost tekutiny. Vydusila se..
Zveřejněno 1. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkův dušený kel s erteplama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lLR
Moje poznámka
Kadlíkův dušený kel s erteplama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lLR
Nejnovější recepty
Extra pistáciový Paris-Brest podle Heleny Fléglové
Přidáno před 11 hodinami
Bezlepkové rohlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Krkovice na černém pivu se zeleninou a nivovou přikrývkou
Přidáno před 15 hodinami
Éclair Tiramisu podle Heleny Fléglové
Přidáno před 15 hodinami
Vánoční vídeňské dortíčky
Přidáno 27. 11. 2025 21:43:40
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno 27. 11. 2025 16:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Burisonové kuličky
JanaEly před 28 minutami
Lehký krém z mascarpone a šlehačky
LuckaFuit před 2 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
KristinaB53 před 2 hodinami
Zelný salát s pomerančem
Limek před 4 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Rennna před 5 hodinami
Dýňový koláč
[email protected] před 6 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
magdalenka před 7 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 8 hodinami
Štrúdlíci ze zakysané smetany
lecho před 8 hodinami
Tématické fráze:
kel,
kel recept,
recept na kel,
duseny kel,
dušený kel recept,
recept kel,
recepty kél,
kel recepty,
jak uvařit kel,
jak se vaří kel,
kél s bramborem,
vařený kel,
kel duseny,
recepty na kel,
co je kel,
vaříme kel,
kelové zeli,
co je to kel,
uvarit kel,
kel vařený
Suroviny:
kapusta,
sádlo,
mouka hladká,
salám šunkový,
cibule,
brambory,
česnek,
sůl,
kmín celý,
pepř,
ocet
Komentáře (18)
Odvtedy som sa s kelom nikdy viac nestretol.
A dušenou kapustu s česnekem děláváme bez brambor, ale zkusím určitě tento receptík