Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční matesy ze solených sleďů

Známe je také jako slanečky, které jsou právě ze sleďů nejchutnější. Po naporcování ryby prokládáme kořením a cibulí a následně zalijeme olejem. Po uležení se výborně hodí k pivu spolu s čerstvým pečivem.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min + 2-4 dny odležení

60 min (60 min příprava, + 2-4 dny odležení )

21. 4. 2011 21:50

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie990 kJ / 237 kcal
Bílkoviny8,33 g
Tuky4,59 g
Vláknina21,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy34,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

22. 4. 2011 05:56

Eli, všimla jsem si, že je nenamáčíš v mléce? Nejsou pak příliš slané a cítit rybinou?:-8

zizala zizala (moderátorka)

22. 4. 2011 05:51

U nás mají sudové slanečky v rybárně. Dřív jsem je kupovala a nakládala pro tchána, muž o ně nestojí :-(

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

21. 4. 2011 22:52

:-p:-p;-):yes:

magdalenka magdalenka

21. 4. 2011 22:19

rebeka:takže mladý haring! Človek sa učí aj tu. Vďaka ti, dobrá víla!
Eli, u nás v rodine sa robí z takejto ryby na Silvestra ruský šalát "ryba pod šuboj"...

rebeka rebeka

21. 4. 2011 22:15

magdalenka:http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/ma...:-K tady..raději jsem to našla..taky jsem znejistěla:-8:-D:-D:yes:

Eliza Eliza

21. 4. 2011 22:13

Tchán a jeho kamarádi jezdili nakupovat slanečky až do Vodňan...;-) Ale i na jižní výpadovce z Prahy je velkoprodejna, kde se dají solení sledi zakoupit.
Mám štěstí, že jsem objevila ten blízký (maloobchodní) krámek a můžu zkoušet specialitky...:-p:yes:

Eliza Eliza

21. 4. 2011 22:09

Radulko, já ti asi neporadím, kousek od mé práce je krámek ruského majitele a ten má takové pochoutky a zvláštnosti (solené plotice, uzené ryby, sušeného lososa apod.), dokáže poradit, co s tou surovinou podniknout...Takové nákupy jsou k nezaplacení, proto jim dávám přednost před prodejními řetězci.

magdalenka magdalenka

21. 4. 2011 22:09

V tejto oblasti mám značné medzery, doteraz som si myslela, že matjes je druh ryby. Ale asi nie, že?
Došla by som na ochutnávku, bude to eňo ňuňo určite...

rebeka rebeka

21. 4. 2011 22:08

Eliza:no,už se na to těším;-)vypadá to mňam;-):yes::yes:jenom nevím,jestli v tom našem zapadákově:-//seženu sledě:-/

Eliza Eliza

21. 4. 2011 22:05

Mně docela překvapilo, že tu není recept na matesy, matjesy, nakládané solené sledě v oleji, slanečky jako matjes...nic...
Takže jsem recept přidala. Fotky jsou dnešní, zatím jen naložená rybička...když si vzpomenu, nafotím podobu jídla, vhodnou ke konzumaci...;-):-)

k.radulka k.radulka

21. 4. 2011 22:02

kde koupím ty solený sledi?:-8

rebeka rebeka

21. 4. 2011 22:00

to je nesmírná lahůdka:-p:-p:yes::yes: a to foto:-8:-8já mám hlad:-//proč sem lezu:-(:-?:-D:-D:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: matesy ze slanečků rybí matesy recept na nakládané matjesy recept na rybí matjesy matesy s cibulí matesy recept recepty na rybí matjesy matesy nakládání slanečků recept na matesy nakládané matesy domaci matesy nakládaný sleď prodej slanečků recepty slaneček nakládaný salat z matesu nakladane slede nakládaní sledů nakládání matesů rybí matesy recept

Suroviny: sleď, cibule, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, olej slunečnicový

TopRecepty.cz

Tradiční matesy ze solených sleďů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvnl