Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banketky

Banketky, ty malé rohlíčky, jsou vlastně alternativou ke chlebíčkům. Lze je plnit různými pomazánkami, obložit šunkou a zeleninou, nebo podávat jen tak. Pokud vám zbydou, můžete je zamrazit a vytáhnout, až se vám budou hodit.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby práce pekárny

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby práce pekárny)

19. 7. 2008 09:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

24 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 686 kJ / 2 554 kcal
Bílkoviny66,07 g
Tuky80,88 g
Vláknina17,25 g
Cholesterol 437 mg
Sodík 4,25 g
Sůl10,56 g
Sacharidy381,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Potírat se taky může jen žloutkem, nebo celým rozšlehaným vejcem, taky mlékem, nebo mlékem napůl s vodou.

Doporučení z komentářů od Cathleen: Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji, ať nejsou dlouhým pečením vysušené a tvrdé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

panotec

24. 1. 2011 11:10

Na kolik stupňů se to peče?

Merylas Merylas

2. 1. 2011 17:23

Radko,mouku dávám opravdu polohrubou;-) Ono holt to pečivo chutná nejvíce první den. Jestli můžu doporučit nějaké těsto na pečivo co je dobré i druhý den,tak to je tady tohle s majonézou.http://www.toprecepty.cz/recept/1512-housticky/ Z toho těsta se dají dělat jak housky,tak i rohlíky nebo veky;-)A droždí používám raději čerstvé,pokud teda mám. Dávám mu přednost před sušeným, ale sušené používám taky ;-)

radusek

2. 1. 2011 17:15

Taky jsem je zkoušela,těsto krásně nakynulo a lehce se s ním pracovalo.Rohlíčky jsme zkoušeli čerstvé,byly dobré,ale druhý den se už nedaly jíst....nevím,zda to bylo moukou???Opravdu se dává polohrubá?:-/.....A dávala jsem droždí v prášku...tak nevím,kde se stala chyba.

kare11

28. 11. 2010 07:47

Ihned to vyzkouším. Vypadá to perfektně. Díky.

Merylas Merylas

24. 3. 2010 22:59

Ivetko, jsem moc ráda, že se povedly a moc děkuji za přidané foto:-K

janatka janatka

22. 3. 2010 10:26

Také jsem je musela vyzkoušet a povedlo se a taky když děti přišly ze školy tak se po nich jen zaprášilo.:-p

Merylas Merylas

14. 3. 2010 23:04

Svetlana 47, děkuji:-K

svetlana47

14. 3. 2010 17:50

Merylas... výborné dnes jsem dělala prvně a povedli se jen se zaprášilo :-) dávám bodík za to

HankaPu HankaPu

9. 3. 2010 21:32

Maruško, ty jsou krásný:yes::yes::yes: ++++++

Merylas Merylas

9. 3. 2010 20:46

AvcaB Děkuji, jsem moc ráda, že chutnají:-K

AvcaB AvcaB

9. 3. 2010 19:04

Merylas, od té doby co jsem je vyzkoušela, je dělám každý druhý nebo třetí den. Recept nemá chybu, s těstem se opravdu dobře pracuje. Jen rozválené těsto rozděluju pouze na 4 díly, aby byly větší. Takže jich mám na várku 12. Nečekáme ani až vychladnou a hurá na ně.:-D Rohlíky od té doby nekupuju. :yes::yes::yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

8. 3. 2010 07:26

Maruš, každá odměrka je jiná, nejde se spolehnout na vyznačenou měrku. Tu, co používám, jsem si dala na váhu a množství ml vody zkontrolovala podle navážených gramů.;-)

Merylas Merylas

7. 3. 2010 23:37

Hanak (neregistrovaný/á) To mě mrzí, že se pečivo nepovedlo, ale opravdu každá mouka je jiná a stačí přidat trochu mléka. Potřebovala jsem nějaké rohlíky, tak jsem dnes opět schválně udělala a dělala jsem přesně podle receptu, těsto bylo akorát. Dělala jsem s čerstvým droždím,potírala bílkem s mlékem, po upečení byly křupavé. Taky třeba žloutky mohly být menší a přišla jsem taky na to, že mám doma 4 různé odměrky a každá odměřuje trochu jinak:-O Tak používám jen tu, co byla přiložena k pekárně. Přidala jsem 2 fota a mléko v ingrediencích upravila na 180-200 ml.Když dělám nějaké kynuté těsto, tak ho vždy kontroluju :-K

Lusinda79

7. 3. 2010 16:43

Hanak-každá mouka má jiný obsah lepku, stačí přidat trochu tekutiny.;-)

Hanak

7. 3. 2010 16:36

No tak nevím, těsto je docela příšerné hodně tuhé a špatně se
s ním pracuje, jsou ale velmi chutné. Asi je ale už příště dělat nebudu. Možná mám špatnou mouku a chtělo to trochu víc tekutiny a malinko přidat droždí.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: domácí banketky recept domácí banketky pečeme v domácí pekárně domácí rohlíky banketky banketní pečivo rohliky banketky těsto na banketky banketky z domácí pekárny pečivo banketky recept na domácí banketky rohlicky banketky banketní pečivo recept recept na pečení rohlíků celozrnné banketky domaci pekarna banketky výborné banketky pečivo banketka banketky-recept domaci banketka domácí rohlíky banketky recept

Suroviny: mléko, žloutek, tuk, mouka polohrubá, sůl, cukr, droždí sušené

TopRecepty.cz

Banketky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYYV