Kandované ovoce

bundada Kuchařka:

Zavařeniny 18 názorů

55

Suroviny

cuketa
šťáva - sirup
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu nejlépe rozpůlíme , dále vydlabeme dužinu, nakrájíme na kousky a oloupeme a dále nakrájíme na kostičky - tak se to nejlépe dělá.

  2. Přiměřené množství cuketových kostiček dáme do hrnce a zalijeme šťávou a necháme přejít varem a dále pak necháme 24 hodin stát.

  3. Po 24 hodinách přecedíme a cuketu dáme do sušičky sušit .

  4. Dělám vždy ze dvou menších nebo z jedné velké a polovinu dám do pomerančové šťávy a polovinu do malinové nebo lesní směs - prostě červené.

  5. Po usušení dát do sklenic. Vydrží celý rok až do příští sklizně.

Poznámka

V podstatě nevím zda se to do této kuchařky hodí , ale v kuchyni kandované ovoce potřebujeme . Např. do biskupského chlebíčku ,marokánek a pak nemusíme šetřit .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kandované ovoce

  • JR JR(neregistrovaný)

    Neřekl jste na kolik °C a jak dlouho sušit. A taky jak velké mají být ty kousky/kostičky ovoce. Předpokládám že z toho nechcete udělat sušené ovoce?

    Odpovědět

  • zlobit zlobit(neregistrovaný)

    Ajapaja: Ctrusy dobře odrbat kartáčkem a oloupat jako bramboru. Snažit se co nejtenčí.

    Odpovědět

  • zlobit zlobit(neregistrovaný)

    Paprika: to se nemusí sušit jenom v sušičce, ale také na 50 stupňů v troubě.

    Odpovědět

  • lenka0 lenka0

    Vypadá to moc dobře,ale nevíte jak dlouho se suší,přibližně.

    Odpovědět

  • tomtyna tomtyna

    Dobrý den taky jsem podle vás udělala kandované ovoce z dýně je napeosto perfekní a bez práce a není vůbec pracné :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Škoda, že nemám sušičku:-( Tohle se mi moc líbí.;-)

    Odpovědět

  • Ajapaja Ajapaja(neregistrovaná)

    Haló holky, má některá zkušenost s kandovaným ovocem z citrusů? Myslím jestli tu kůru mám nakrát na kousky i s tou bílou dužinou, nebo jen tu barevnou slupku a prosypat to krystalovým cukrem?:-//

    Odpovědět

  • Marta Marta

    tak vyzkoušela jsem:-) a přesvědčila se, že to funguje;-), cuketa je výborná:-p, jen se mi zdá sušení zdlouhavé na to, jak malinké kostičky jsem nakrájela a že mám v sušice jen jedno plato:-O:-)), bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    bazalko - co to děláš, takto vyhazovat materiál.:-D:-D

    Odpovědět

  • bazalka bazalka(neregistrovaná)

    celé dvě krabičky jsem včera vyhodila, protože byly prošlé. Proč jsem je jen nenasypala na papír a nevyfotila ? Mohla jsem mít tři body !! :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    že sa niekto zníži k takým praktikám...:-//

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Moc pěkné foto - takové jak z krabičky ze supermarketu - sám jsi jistě naložil a tvořil na sušárně ;-)

    Odpovědět

  • bundada bundada(autorka receptu)

    promiň , nepodívala jsem se na tento recept, že je zde položená otázka . Je to sirup.

    Odpovědět

  • maris maris

    Snad Ti autorka odpoví, ale já si myslím, že je to sirup.

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Včera jsem dostala tři cukety, tak to chci zkusit. Tou šťávou je míněn sirup nebo džus?

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo