Tvarohové knedlíky s jahodovo-mátovou omáčkou

Suroviny

250 g farmářského tvarohu (nejlépe polotučný, ale ne z vaničky)
1 vejce
pohanková mouka
špetka soli
jahody
máta
med

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme tvaroh, vejce, sůl a postupně přidáváme mouku.

  2. Množství mouky záleží na konzistenci tvarohu. Těsto by se Vám nemělo lepit na ruce.

  3. Z těsta pak tvoříme malé knedlíčky.

  4. Hotové knedlíčky pak vhodíme do vroucí vody.

  5. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

  6. Na povrchu je nechte plavat ještě nějakou dobu a raději zkuste vytáhnout jeden, rozřízněte ho a podívejte se, zda je opravdu hotový.

  7. Uvařené knedlíky pak přelijeme omáčkou z rozmixovaných jahod, máty a medu.

Komentáře k receptu Tvarohové knedlíky s jahodovo-mátovou omáčkou

Tématické fráze: tvarohové knedlíky s jahodovým tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou tvarohove knedliky s jahodami tvarohové knedlíky kynuté knedlíky s jahodovou omáčkou jahodové knedlíky tvarohové knedlíčky tvarohove knedlicky a jahodovou omackou tvarohové knedlíčky s jahodovou omackou recept recept na jahodovou omáčkou tvarohova knedlíky s jahodami knedlík s jahodovou omackou tvarohovy jahodovy knedliky tvarohove jahodove knedliky hrnickova kucharka tvarohove kuličky s jahodouvou omáčkou tvarohove knedlicky s jahodovo matovou tvarohove knedliky s omackou jahodove knedliky s jahodovou omackou