Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo bez zavařování

Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy totiž dostanete polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba sklenice zavařovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (84×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 8. 2011 20:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 885 kJ / 4 036 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky272,40 g
Vláknina100,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,60 g
Sůl41,00 g
Sacharidy315,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

sona.pokorna

23. 7. 2018 17:57

Mám dotaz: zkoušel jste někdo zavařit si lečo i s klobáskou? Takové, jaké se dá koupit v obchodě?

Houska68 Houska68

20. 3. 2018 12:36

Velká pochvala i od mé kamarádky. Dala jsem ji velkou sklenici na ochutnani a pak napsala, že to bylo tak výborný, že nezbylo ani na dceru......:-Q

Houska68 Houska68

13. 3. 2018 09:30

Včera jsme poprvé vyzkoušeli toto lečo z léta. Nechtěla jsem věřit tomu, ze tam ta hořčice není znát. Opravdu výborný recept. Už se tesim az lečo vyzkousim v kombinaci s vepřovým masem. Ukladam do oblíbených a v létě určitě budu dělat zase. <3

vasek.ku

15. 2. 2018 13:39

Luďka : Cibule už nekvasí, protože není syrová, ale už je podušená. Letos jsme dělali tohle lečo z dvojité várky a nezkazila se jediná sklenice.

dusko

4. 10. 2017 10:48

šikovné! keďže hočica je konzervant , nevyskúšal niekto hočicové semeno, trebars pomleté? alebo iný prírodný produkt.

Eva Maršíková

29. 9. 2017 21:01

Luxusní, jednoduchost, dělám 2. rokem <3

Mikesanda1

26. 9. 2017 19:56

Dobrý den,
lečo jsem uvařila podle receptu a je vynikající na topinkách, ještě dobřejší je posypané šunkou nebo nějakým masem.

Fuska

27. 8. 2017 15:33

Lečo podle tohoto receptu děláme druhým rokem, nekazí se a je vy-ni-ka-jí-cí! Děkujeme!

Mária

21. 8. 2017 13:54

Luďka : Dobrý deň prajem. Nesúhlasím, že sa lečo pokazí keď je tam aj cibuľa. Robím ho už 44 rokov a vždy mi vydrží celú zimu aj dve. Cibuľa je podľa mňa základ.

Zdenka Truhlarova

20. 8. 2017 21:55

Agátko, dnes jsme dělali lečo bez zavařování dle tohoto receptu. Z té jedné dávky jsme měli 5 sklenic od velké tatarky.Trochu mi zbylo, tak jsem hned vyzkoušela klepnout vajíčko a udělat si lečo. Holka zlatá, to bylo pochutnáníčko. Opravdu skvělý recept. Doufám, že se nezkazí ve sklepě do zimy, protože se chystáme udělat ještě aspoň ze dvou dávek. Moc děkují a dávám 1 s hvězdičkou. S pozdravem Zdeňka Truhlářová.

Eva

15. 8. 2017 08:30

Luďka : Lečo podle receptu budem letos dělat tuším 4., nebo 5. rokem a NIKDY se nám nezkazilo. Jeden rok jsme dělali i trojtou dávku, něco zůstalo 2roky ve sklepě a nic mu není. Nejlepší lečo co jsem kdy jedla.:yes:

Ruzena Krickova

14. 8. 2017 08:15

Luďka : Zajimalo by me,kdyz teda zavarujete v mycce uz i s tou tabletou jestli se vam nedostala do sklenic ta jarova voda.Prominte napadlo me to,taky bych to zkusila diky.:-O

Tom Beyk Tom Beyk

6. 8. 2017 16:56

tejaja: ...když to dělá člověk s láskou, tak to není žádná práce...:-D;-)

tejaja tejaja

5. 8. 2017 21:05

Tom Beyk: Ako to, že žiadna práca? Ja teda tam prácu vidím.:-D

Tom Beyk Tom Beyk

5. 8. 2017 18:05

...momentálně bublá na sporáku. Šel jsem se sem radši mrknout jestli jsem tam nezapoměl něco vrazit.:-)
...je to prostě geniální lečo, žádná práce. :yes::yes::yes:<3

1 2 3 4 5 6 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lečo na zimu zavařujeme lečo recept na zeleninové lečo do sklenic domácí lečo zavařování lečo jak zavařit lečo zeleninové lečo zavařování zavarovani leca do sklenic lečo do sklenic zeleninové lečo bez zavařování zavařování leča v troubě leco s horcici jak se dela leco jak se zavařuje lečo lečo na zavaření recept na vyborne leco zavařování zeleninové lečo jak zamrazit lečo zaváření leča zeleninové lečo na zimu

Suroviny: cibule, paprika čerstvá červená, rajče, olej, hořčice plnotučná, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Lečo bez zavařování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoEB