Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo bez zavařování

Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy totiž dostanete polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba sklenice zavařovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (84×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 8. 2011 20:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie16 885 kJ / 4 036 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky272,40 g
Vláknina100,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,60 g
Sůl41,00 g
Sacharidy315,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pavla M.

7. 9. 2015 21:01

Jak dlouho dusíte směs po přidání rajčat? Bojím se, aby krátká doba neovlivnila receptík negativně...nebo abych to naopak z tohoto důvodu s délkou dušení nepřehnala. Děkuji za odpověď. :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

1. 9. 2015 12:09

Agi,už párý rok nedělám jiné lečo,než to Tvé;-)První várka je hotová a druhá bude za 2 týdny:-pJeště jednou velké díky za recept:-K

cupak

31. 8. 2015 21:38

Tak lečo je hotové

hosta hosta

31. 8. 2015 13:42

cupak: je to akorát - tři a půl deka soli na tři kila zeleniny...;-)

cupak

31. 8. 2015 12:57

A prosim není to moc ty soli.? Budu dělat ze 4 dávek tak se raději ptám

cupak

28. 8. 2015 21:58

Děkuju

hosta hosta

28. 8. 2015 21:38

cupak: nevím, čemu říkáš velké sklenice, takovou tu od okurek - asi 750 ml spotřebuješ snadno. Pokud dáš do třílitrovek, určitě ti vydrží min. tři dny v lednici, asi jako uvařené lečo. Dělám je každý rok a je fakt super

cupak

28. 8. 2015 19:45

A děvčata skleničky už nemám,ale ty velký jeste jo. Myslíte,ze když se pak ta sklenice otevře ze se to hned neskazi. Nemáte stim některá zkušenost???

Tom Beyk Tom Beyk

23. 8. 2015 19:06

Protože zahrádka začíná dávat vše potřebné, dovolil jsem si přidat také foto.
Je to prostě bezva recept (přidal jsem ještě petrželku a kozí rohy) nemá to chybu.:yes::yes::yes::-*

EvaSta

9. 8. 2015 20:20

Paní Agáto, v minulém roce jsem dělala lečo dle vašeho receptu, díky za něj, a teď ho dělám opět a ve větším množství - je prostě super.:yes:

Gerdulka

8. 8. 2015 22:14

:yes::-*:yes:

Karel

12. 9. 2014 11:06

Tak jsem to lečo dnes udělal,ze 3.kil paprik,3 kil rajčat a 2. kil cibule.
Vyšlo mi to na 6.eurosklenic a 4 půlky.Chuťově super,uvidíme až jak se uleží.Agáto dík za jednoduchý a rychlý recept.S přípravou až po plnění do sklenic-1,5 hodinky.:-D:-))

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 9. 2014 20:53

Agátko,dnes jsem udělala už druhou várku Tvého vynikajícího leča a během měsíce bude ještě jedna;-):-))
Lečo bez zavařování připravuji podle Tebe od roku 2011 a jiné už vážně nedělám:yes:
Vyhovuje mi,že se nemusí zavařovat:yes::yes:Ještě nikdy se mi nepokazila ani jedna sklenička;-)

Tom Beyk Tom Beyk

27. 8. 2014 18:13

AgataSikora:...tak jsem udělal dávku (2 velké sklenice a misku) pouze z kozích rohů, řeknu vám teda je to něco!!! Ohřál jsem tu misku s kousky špekáčku a pálili mě snad i malíčky u nohou:-)).
Takže příště přidám konzervu fazolí a je skvělé Chilli con Carne jak vymalované:yes::yes::yes::-D

Jarka

27. 8. 2014 07:38

Recept se mi zdá velmi dobrý, tak jej vyzkouším. Ale stejně, jak tu některé ženy píší, tak těch 20 minut na 80 st. mě nezabije. Pro jistotu.

1 4 5 6 7 8 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lečo na zimu zavařujeme lečo recept na zeleninové lečo do sklenic domácí lečo zavařování lečo jak zavařit lečo zeleninové lečo zavařování zavarovani leca do sklenic lečo do sklenic zeleninové lečo bez zavařování zavařování leča v troubě leco s horcici jak se dela leco jak se zavařuje lečo lečo na zavaření recept na vyborne leco zavařování zeleninové lečo jak zamrazit lečo zaváření leča zeleninové lečo na zimu

Suroviny: cibule, paprika čerstvá červená, rajče, olej, hořčice plnotučná, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Lečo bez zavařování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoEB