Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo bez zavařování

Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy totiž dostanete polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba sklenice zavařovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (84×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 8. 2011 20:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 885 kJ / 4 036 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky272,40 g
Vláknina100,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,60 g
Sůl41,00 g
Sacharidy315,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jituš

18. 9. 2012 22:24

Teď jsem ho dovařila a takovou dobrotu jsem dlouho neochutnala!!!
Vřele doporučuji všem labužníkům...:yes:
;-)

scowpack

18. 9. 2012 15:35

Jacque:Tak jsem natolik byl zvědavej že jsem to musel prubnout ale zjisti jsem že nemam plnotučnou hořčici hm... co teť mel jsem jenom kremřskou ...a šup tam s ní chvíle napětí a voala dílo chutnalo a jak tet to bez ní rozhodně dělat nebudu sic mě 4 praskly v troubě ale to je moje sklerosa

Jacque Jacque

9. 9. 2012 22:45

Opravdu zajímavý recept,zrovna chci dělat tento týden léčo tak to risknu letos a udělám tenhle:-)moc se mi líbí.:yes:Agatko dám vědět jak to dopadlo:-K:-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 9. 2012 16:05

V týdnu jsem dělala další várku tohoto velice dobrého a pikantního leča:yes:Jiné už nedělávám.Ještě jednou díky za fajn receptík:-K:yes:

Jana Pá

31. 8. 2012 11:29

Musím říci, že se opravdu nemusí zavařovat, pokud se dodrží postup viz rct, tak je to:yes: Já si nechala z lońské dávky 1 skleničku bez zavaření a milý týden ji použila pod maso a byla dobrá:-p, letos dělám další dávky:-D

AgataSikora

31. 8. 2012 10:22

Kamila:Kouzlo toho leča je, že se právě vůbec nezavařuje. Stačí aby vždy po přidání ingredienci prošlo varem v hrnci a ještě teplé plníme do sklenic, viz popis.

AgataSikora

31. 8. 2012 10:19

Minula:Tak to bych si opravdu netroufla, nemám žádné zkušenosti se zavařováním uzenin.

skodunka

30. 8. 2012 09:17

lečo je výborný,dělala jsem v loni a nemělo chybu,právě se chystám otrhat rajčata a papriky a jdu na to, vřela všem doporučuji :-pskodunka@centrum .cz

Kamila

29. 8. 2012 22:21

Na zavařování moc nejsem:-8, ale toto mě moc zajímá a určo musím vyzkoušet. Jak dlouho a na kolik stupňů zavařovat? Děkuji

Minula Minula

29. 8. 2012 15:46

Dobrý den můžu se zeptat jestli můžu do receptu vložit i párky..Nějak v zavařování nejsem dobrá proto se ptám.děkuji za odpověd

Tomáš

18. 8. 2012 20:25

Dnes dělám tento recept poprvé tak doufám, že to bude perfektní.
Dám vědět, jak to u nás dopadlo;-)

svetkam

17. 8. 2012 13:13

skvělý recept, zrovna mi probublává na plotně:-). Loni jsem vyzkoušela poprvé a nakonec jsem dělala 4 dávky a vše se snědlo. Výborné, jednoduché:-p. Díky za recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 8. 2012 16:46

Agi lečo podle Tvého receptu jsem dělala už loni a všichni si ho moc pochvalovali:-KNeměla jsem možnost vyfotit,tak letos napravuji,posílám bodík+10:yes:fotky včerejší várky a velké díky za fajn receptík:-KChystám se ještě na jednu 3kg várku;-):-)ale až bude mít zelenina trošku přijetelnější cenu:-))

Michal

23. 6. 2012 11:13

Sklenice treba vysterilizovat v rure na 70 stupnov cca 20-25 minut,vrchnaky umyt v octovej vode a nic sa vam nepokazi.Pekny den prajem:-)

Jana Pá

1. 1. 2012 19:04

Petro, to je největší dík pro autorku:yes::-p, takže díky:yes::-K

1 7 8 9 10 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lečo na zimu zavařujeme lečo recept na zeleninové lečo do sklenic domácí lečo zavařování lečo jak zavařit lečo zeleninové lečo zavařování zavarovani leca do sklenic lečo do sklenic zeleninové lečo bez zavařování zavařování leča v troubě leco s horcici jak se dela leco jak se zavařuje lečo lečo na zavaření recept na vyborne leco zavařování zeleninové lečo jak zamrazit lečo zaváření leča zeleninové lečo na zimu

Suroviny: cibule, paprika čerstvá červená, rajče, olej, hořčice plnotučná, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Lečo bez zavařování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xoEB