Drůbeží játra na cibulce s rýží
Játra jsou nesmírně podceňovanou surovinou, která by si zasloužila více pozornosti i uznání. Jsou zdravá, výživná i levná. Zkuste tuto jednoduchou kombinaci restovaných jater na cibulce s přílohou v podobě dušené rýže.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 929 kJ / 1 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,83 g |
Tuky | 49,84 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 1,51 g |
Sodík | 233 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 173,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýži propláchneme a scedíme. Vsypeme ji do kastrolku se silným dnem, zalijeme horkou vodou, přidáme trochu oleje a sůl. Promícháme, přivedeme k varu a zakryté poklicí necháme dusit. Měkkou rýži lehce promícháme vidličkou.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Játra omyjeme a také pokrájíme na větší kousky.
Krok 3: Nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém tuku dozlatova. Přidáme játra, opepříme, okmínujeme a za stálého míchání je orestujeme. Podlijeme trochou vývaru a necháme je velmi krátce dusit.
Krok 4: Mouku rozmícháme v cca 100 ml vody, játra zahustíme a necháme za občasného opatrného promíchání pozvolna provařit přibližně 15 minut.
Krok 5: Konzistenci a množství šťávy upravíme podle potřeby přidáním vývaru nebo mouky. Ke konci tepelné úpravy játra osolíme podle vlastní chuti.
Krok 6: Podáváme s rýží.
Zveřejněno 1. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drůbeží játra na cibulce s rýží
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0AwX
Moje poznámka
Drůbeží játra na cibulce s rýží
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0AwX
Nejnovější recepty
Těstovinový salát
Přidáno před 1 hodinou
Bratislavský guláš podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 16 hodinami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 18 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 18 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravá grepová buchta
Rozzitta10 před 38 minutami
Vepřové nudličky s pak choi
margotka53 před 38 minutami
Mrkvová polévka s celestýnskými nudlemi
Lucie1001 před 2 hodinami
Mrkvový salát s jablky
Yvajs před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Fitulka před 5 hodinami
Valašská kyselice
Fitulka před 5 hodinami
Vynikající rychlé knedlíky z rohlíků a brambor
KiaraK před 6 hodinami
Smetanové fazolky s koprem
Jirka1965 před 6 hodinami
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 14 hodinami
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 15 hodinami
Tématické fráze:
kureci jatra na cibulce,
játra na cibulce,
kuřecí játra s rýží,
játra s rýží,
drůbeží játra na cibulce,
krutí játra s rýží,
kuřecí játra na cibulce recepty,
játra s rýží recept,
kureci jatra s ryzi recept,
drůbeží játra,
recept na kuřecí játra na cibulce,
kureci jatra,
recept kuřecí játra na cibulce,
játra na cibulce recept,
krůtí játra na cibulce,
drůbeží játra na cibulce recept,
recept játra s rýží,
recepty kuřecí játra na cibulce,
kuřecí játra na cibulce recept,
kachní játra na cibulce
Suroviny:
játra drůbeží,
cibule,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
mouka hladká,
vývar drůbeží,
rýže,
olej,
sůl,
voda
Komentáře (36)
Moc dekuji
Na vypeku orestovat dve jarni cibulky, pak je zastriknout 3mi cl kognaku, nechat ho odparit, prilit 2,5 dcl demi-glase, privest k varu, vratit jatyrka a pridat bylinky ( tymian, salvej, prtzelku - treba) , osolit, opeprit, chvilku provarit a vypnout. Misto konaku muzete dat bile suche vino, tak 1/2 dcl, nechat ho tez odparit, ale neni to ono.
Kdo je chce jen na kmine, prida ho pri smazeni cibulky . . . . . . .
Kdo nema demi-glas, udela s Masoxem, ed amen, svet se nezbori a Navir se nebude zbytecne rozcilovat
dobrý jsou s jablky a majoránkou, ale celé to tu vypisovat nebudu.
jde o to, že se nechají na plný kotel zatáhnout, pak se vyndají a udělá se omáčka (smetana), není od věci tam chrstnout trochu bílého vína, a pak se tam vrátí na prohřátí.
Tak toto bych bez uzardění podepsal
Dělal jsem dnes kuřecí játro, tak jsem hodil očko, jak vaří játra jinde...
No, povětšinou stejně, jako se v české kotlině dělá, resp ještě donedávna dělala, ryba
U drůbežích jater je to jedno - ta po osolení neztvrdnou. A stejně, když přidáte masox, tak tam je soli už dost.
Jinak dělám podobně, akorát játra ve finále ještě zapékám. - podle tohoto receptu dělám jen "základ".
A za tento recept autorce děkuji