Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorový čaj z indonézie

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 11. 2011 12:17

Suroviny

Porce: 4 hrnky čtvrtlitrové

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Fotky přidám později

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

22. 11. 2011 17:09

Tak to je báječný, když se dají hlavy dohromady, každá poradí něco a to je bezva :-K:yes::yes: S tím zamražením vyzkouším, jinak já jsem přemýšlela dát do trouby, až budu něco péct, tak potom, když je trouba ještě horká. Ale takhle do zásoby se mi to líbí víc, mít zázvor po ruce, kdykoliv dostanu chuť na čaj a nemuset honem rozpalovat troubu ;-):yes:

misza misza

22. 11. 2011 16:41

spagetka:já to teda vyzkouším zamrazit;-) Myslím si, že je lepší, když se ten zázvor nastrouhá na jemném struhadle a pak se dá péct. Protože při tom rozdrcení vyteklo dost zázvorové šťávy. Ale i tak to mělo po tom pečení silnější chuť.;-)

spagetka spagetka

22. 11. 2011 16:33

Néé určitě ne, tím,jak je to pečené, ta chuť se tam jakoby uzavře a zmražením zachová no a pak přidáním do čehokoli se rozvine. Nakońec zkuste si to pro sichr u malého kousku ;-);-);-)

misza misza

22. 11. 2011 16:30

spagetka:a nezničí se tím chuť toho zázvoru?

spagetka spagetka

22. 11. 2011 16:29

rebeka:když máš tak velký mrazák.... :-D:-D:-D, teď vážně, mamka používala pečený zázvor i do jiných jídel a pro sichr byl vždy u ledu, tchýňka to i mrazila, takže to fuńguje. No a já se namlsala ;-):-p:yes:

misza misza

22. 11. 2011 16:29

rebeka:taky jsem nad tím přemýšlela.:-) Vždy jak budu péct něco v troubě, tak si tam šoupnu i ten zázvor a více porcí. V lednici snad týden vydrží.;-)

rebeka rebeka

22. 11. 2011 16:27

spagetka: no neke:-O:-O jako fakt:-? upeču např.3kg:-D:-D zázvoru a dám zamrazit..to jde:-? v tom případě do toho jdu:yes: díky:-K

spagetka spagetka

22. 11. 2011 16:23

rebeka: můžeš a dej ho zmrazit ;-);-):-p:-p:yes::yes:

rebeka rebeka

22. 11. 2011 16:16

věřím, že se pečením chuť čaje zvýrazní:yes:
ale horší to bude s účtem za elektřinu...dost dobře si nedovedu představit, že bych kvůli kousku zázvoru předehřávala troubu na požadovanou teplotu a pak 10min pekla:-// chtěla jsem se proto zeptat: mohla bych si "předpéct" zázvoru více..jakože do zásoby:-?

pipre pipre

22. 11. 2011 15:53

Vynikající čajík!!! Právě jsem ho dopila, ale baterie foťáku je v nabíječce, tak jsem nefotila :-) Vařila jsem na zkoušku jen jednu porci, budu vařit další a přidám i foto :-) :yes::yes::yes:+5

misza misza

22. 11. 2011 13:05

Já si dovolím přidat taky foto.:-) Zázvorový čaj piju denně a to minimálně litr. (menší závislost:-8) tak jsem byla zvědavá jak chutná tato varianta. Chuť čaje je mnohem výraznější, lepší.:-p Bodík a foto:yes:

rozmarynaH rozmarynaH

22. 11. 2011 13:00

Díky za foto, určitě bych to nepořídila lépa.

zizala zizala (moderátorka)

22. 11. 2011 12:55

1974andrea: Ty jsi rychlík :-O:-))

1974andrea 1974andrea

22. 11. 2011 12:48

Tak mi tohle zrovna přišlo do rány, šla jsem si dělat zázvorový čaj, tak jsem vyzkoušela tenhle. Pečením se zázvor krásně rozvoněla hřebíčk to doladil. Posílám foto:-p

zizala zizala (moderátorka)

22. 11. 2011 12:29

To je zajímavý nápad s tím zapečením zázvoru, věřím, že se chuť změní, bude asi intenzivnější :-p Vyzkouším :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečený čaj se zázvorem recept jak spravne uvarit zazvorovy caj zázvorový pečený čaj recept zázvorový pečený čaj peceny caj se zazvorem čaj ze syrového zázvoru pečený zázvorový čaj recept pečený zázvorový čaj recept pečený čaj zázvor pečený čaj ze zázvoru recept jak správně udělat zázvorový čaj zázvorový čaj do zásoby rozmarýnový čaj pečeny čaj zazvorovy recept na pečený čaj se zázvorem recept peceny caj se zazvorem pečený čaj zázvor zázvorový čaj recept denně zázvorový čaj pečený pečený čaj ze zázvoru

Suroviny: zázvor čerstvý, voda, koření hřebíček, med, citron

TopRecepty.cz

Zázvorový čaj z indonézie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQP9