Máslové croissanty s omládkem
Suroviny
Porce: 12 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 10 878 kJ / 2 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,53 g |
Tuky | 83,01 g |
Vláknina | 15,18 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 400,06 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 12. 2011 15:35
cathleen: děkuji moc za radu! Nicméně byla jsem nedočkavá a stihla připravit těsto ještě předtím, než jsem si ji přečetla :) a samozřejmě jsem ho dala do chladničky už i s máslem a několikrát překládané. Výsledek byl ale (naštěstí?) super - z ranních croissantů nezbyl už ani jeden. Myslím, že kvalitě těsta to neubralo. PS: slané budou v týdnu, mňam :)
9. 12. 2011 22:43
lovie: diky za tak obrovskou pochvalu taky nam moc chutnaji, i ty ve slane verzi.
Pokud chces delat testo vecer, doporucuju udelat jen omladek, nechat nakynout, pak i testo a to BEZ kynuti dat do lednice. Rano testo vyvalet, poklast maslem a...dal podle receptu. Takhle uz to mam vyzkouseno, ale nezkousela jsem nechat odlozit uz hotove testo i s maslem.
Pokud chces delat testo vecer, doporucuju udelat jen omladek, nechat nakynout, pak i testo a to BEZ kynuti dat do lednice. Rano testo vyvalet, poklast maslem a...dal podle receptu. Takhle uz to mam vyzkouseno, ale nezkousela jsem nechat odlozit uz hotove testo i s maslem.
9. 12. 2011 14:03
Croissanty máme v oblibě, tak jsem též vyzkoušela. S omládkem jsem zadělávala poprvé a musím říct, že výsledkem jsem byla nadšena! Tohle byly opravdu croissanty, vynikající, napovrchu křupavé, uvnitř jemné, měkké, lístkující, vláčné a chuť jak má být. U receptu zůstávám a jiné už péct nebudu Jen se chci zeptat, můžu si těsto připravit večer, dát do ledničky a péct ráno k snídani čerstvé? Díky a BOD!
9. 12. 2011 07:39
cathleen:děkuju :D
8. 12. 2011 18:28
Tsubakiaka: zkus dát místo něj lžičku medu (včelího, ne pampeliškového)
8. 12. 2011 18:21
a musí tam být sladovit ??? co by se stalo kdybych ho tam nedala
7. 12. 2011 14:34
Zuzka - Cobra:ještě - Sladovit je vlastně totéž, co Sladěnka, pouze od jiného výrobce.
Ať se ti pečení daří!
Ať se ti pečení daří!
7. 12. 2011 14:34
Zuzka - Cobra: někde jsem to už psala....když je uložená stále v lednici a pokaždé z ní nabíráš suchou, čistou lžičkou, vydrží klidně i rok po záruce bez jakýchkoliv změn (řekli mi přímo tam, kde Sladěnku vyrábějí)
7. 12. 2011 14:26
Krásné croissantíky
Cathleen, konečně jsem vlezla do obchodu se zdravou výživou a našla tam Sladěnku. Jenže expirace 3/11/11. Jak dlouho vydrží sklenička Sladěnky po otevření? Naštěstí jsem sehnala Sladovit, tak můžu vesele péct dle tvých krásných recepisů
Cathleen, konečně jsem vlezla do obchodu se zdravou výživou a našla tam Sladěnku. Jenže expirace 3/11/11. Jak dlouho vydrží sklenička Sladěnky po otevření? Naštěstí jsem sehnala Sladovit, tak můžu vesele péct dle tvých krásných recepisů
5. 12. 2011 12:24
Leny: díky za zprávu, Leni.
smiskova.z: Jani, nejlepší jsou ještě mírňounce vlažné. V sobotu jsem dělala slané croissanty, recept během několika dnů přidám - můžeš vyzkoušet i tyhle
smiskova.z: Jani, nejlepší jsou ještě mírňounce vlažné. V sobotu jsem dělala slané croissanty, recept během několika dnů přidám - můžeš vyzkoušet i tyhle
5. 12. 2011 12:10
Hmmmmmmmm- už se těším až je v pátek upeču -to mě budou moji chlapi až se vrátí z práce a ze školy chválit
4. 12. 2011 09:26
I přesto že jsem je trochu \" připekla \", byly výborné. Nenáročný recept, s těstem se dobře pracovalo!
30. 11. 2011 18:56
To už je pro mně "Vyšší odborná"...+1
30. 11. 2011 16:12
mňam, ty jsou
30. 11. 2011 11:54
spagetka:je, díky.
katka: Katko, obecně řečeno je omládek vlastně jako klasický "babiččin" kvásek, ale s daným poměrem vody a mouky....a místo cukru je sladový výtažek (sladěnka nebo sladovit). Pokud sladový výtažek nemáš, a přesto to chceš vyzkoušet, dej místo něj lžičku včelího medu - má podobný účinek.
Díky omládku těsto ochotněji a lépe kyne, i pečivo je s ním nadýchanější.
katka: Katko, obecně řečeno je omládek vlastně jako klasický "babiččin" kvásek, ale s daným poměrem vody a mouky....a místo cukru je sladový výtažek (sladěnka nebo sladovit). Pokud sladový výtažek nemáš, a přesto to chceš vyzkoušet, dej místo něj lžičku včelího medu - má podobný účinek.
Díky omládku těsto ochotněji a lépe kyne, i pečivo je s ním nadýchanější.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 5 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 16 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 4 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 4 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co je omládek a kam jej použít? Chuť pečiva dovede povýšit k dokonalosti
Máslové krémy jsou nejpoužívanějšími krémy vůbec: Zdobí se jimi dorty, zákusky, pečivo i vánoční cukroví
Krupicovo pudinkový letní dort: Osvěžující vláčný dezert korunují šťavnaté jahody zalité do pevné želatiny, příprava je snadná
Další recepty
Tématické fráze: croassaint recept croasant máslový croissant z listového těsta crosanty croasant recept domácí croasant croassaint máslové loupáky francouzský croasant máslový croasant recept kroasanty podle hrušky croasant z domácí pekárny nejlepší recept na croissanty máslové loupáky kynuté v lednici croasant s nutelou croasant recept na těsto recept na domácí croasant kroasánty recept jak vyválet těsto na croasant máslové croissanty z listoveho testa
Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, croissant, voda, sůl, cukr, mouka hladká, máslo
Máslové croissanty s omládkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V0j9
78 názorů