Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové croissanty s omládkem

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 11. 2011 12:28

Suroviny

Porce: 12 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 878 kJ / 2 600 kcal
Bílkoviny55,53 g
Tuky83,01 g
Vláknina15,18 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy400,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

lovie

10. 12. 2011 15:35

cathleen: děkuji moc za radu!:-K Nicméně byla jsem nedočkavá a stihla připravit těsto ještě předtím, než jsem si ji přečetla :) a samozřejmě jsem ho dala do chladničky už i s máslem a několikrát překládané. Výsledek byl ale (naštěstí?) super - z ranních croissantů nezbyl už ani jeden. Myslím, že kvalitě těsta to neubralo. PS: slané budou v týdnu, mňam :)

cathleen cathleen

9. 12. 2011 22:43

lovie: diky za tak obrovskou pochvalu:-8 taky nam moc chutnaji, i ty ve slane verzi.
Pokud chces delat testo vecer, doporucuju udelat jen omladek, nechat nakynout, pak i testo a to BEZ kynuti dat do lednice. Rano testo vyvalet, poklast maslem a...dal podle receptu. Takhle uz to mam vyzkouseno, ale nezkousela jsem nechat odlozit uz hotove testo i s maslem.

lovie

9. 12. 2011 14:03

Croissanty máme v oblibě, tak jsem též vyzkoušela. S omládkem jsem zadělávala poprvé a musím říct, že výsledkem jsem byla nadšena! Tohle byly opravdu croissanty, vynikající, napovrchu křupavé, uvnitř jemné, měkké, lístkující, vláčné a chuť jak má být. U receptu zůstávám a jiné už péct nebudu:-) Jen se chci zeptat, můžu si těsto připravit večer, dát do ledničky a péct ráno k snídani čerstvé? Díky a BOD!;-)

Tsubakiaka

9. 12. 2011 07:39

cathleen:děkuju :D

cathleen cathleen

8. 12. 2011 18:28

Tsubakiaka: zkus dát místo něj lžičku medu (včelího, ne pampeliškového);-)

Tsubakiaka

8. 12. 2011 18:21

a musí tam být sladovit ??? co by se stalo kdybych ho tam nedala :-?

cathleen cathleen

7. 12. 2011 14:34

Zuzka - Cobra::-!ještě - Sladovit je vlastně totéž, co Sladěnka, pouze od jiného výrobce.
Ať se ti pečení daří!:-K

cathleen cathleen

7. 12. 2011 14:34

Zuzka - Cobra: :-)někde jsem to už psala....když je uložená stále v lednici a pokaždé z ní nabíráš suchou, čistou lžičkou, vydrží klidně i rok po záruce bez jakýchkoliv změn (řekli mi přímo tam, kde Sladěnku vyrábějí);-)

Zuzka - Cobra Zuzka - Cobra

7. 12. 2011 14:26

Krásné croissantíky:-K
Cathleen, konečně jsem vlezla do obchodu se zdravou výživou a našla tam Sladěnku. Jenže expirace 3/11/11. Jak dlouho vydrží sklenička Sladěnky po otevření? Naštěstí jsem sehnala Sladovit, tak můžu vesele péct dle tvých krásných recepisů:yes:

cathleen cathleen

5. 12. 2011 12:24

Leny: :-) díky za zprávu, Leni.

smiskova.z: Jani, nejlepší jsou ještě mírňounce vlažné. V sobotu jsem dělala slané croissanty, recept během několika dnů přidám - můžeš vyzkoušet i tyhle;-)

smiskova.z

5. 12. 2011 12:10

Hmmmmmmmm- už se těším až je v pátek upeču -to mě budou moji chlapi až se vrátí z práce a ze školy chválit :yes::yes::yes::yes::-D

Leny

4. 12. 2011 09:26

I přesto že jsem je trochu \" připekla \", byly výborné. Nenáročný recept, s těstem se dobře pracovalo! :-)):yes:

BILKOVAI BILKOVAI

30. 11. 2011 18:56

To už je pro mně "Vyšší odborná":-(:-O:yes:...+1

mysulka mysulka

30. 11. 2011 16:12

:-p mňam, ty jsou :yes::yes::-K

cathleen cathleen

30. 11. 2011 11:54

spagetka::-))je, díky.

katka: Katko, obecně řečeno je omládek vlastně jako klasický "babiččin" kvásek, ale s daným poměrem vody a mouky....a místo cukru je sladový výtažek (sladěnka nebo sladovit). Pokud sladový výtažek nemáš, a přesto to chceš vyzkoušet, dej místo něj lžičku včelího medu - má podobný účinek.
Díky omládku těsto ochotněji a lépe kyne, i pečivo je s ním nadýchanější.:yes:

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: croassaint recept croasant máslový croissant z listového těsta crosanty croasant recept domácí croasant croassaint máslové loupáky francouzský croasant máslový croasant recept kroasanty podle hrušky croasant z domácí pekárny nejlepší recept na croissanty máslové loupáky kynuté v lednici croasant s nutelou croasant recept na těsto recept na domácí croasant kroasánty recept jak vyválet těsto na croasant máslové croissanty z listoveho testa

Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, croissant, voda, sůl, cukr, mouka hladká, máslo

TopRecepty.cz

Máslové croissanty s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V0j9