

Hokaido omáčka na slanině s noky
Suroviny 4 porce
- 1 ks malé dýně Hokaido
- 4 plátky anglické slaniny
- 1 menší cibule
- 50 g másla
- sýr Gran Moravia
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Do hrnce dáme rozpustit máslo, do kterého poté přidáme najemno nakrájenou cibuli společně s najemno nakrájenou anglickou slaninou.
Opečeme do zlatavé barvy.
Menší plod dýně naporcujeme, zbavíme jader a nakrájíme i se slupkou na malé kostičky.
Přidáme k cibuli a slanině, podlijeme 3 dcl vody a dusíme pod pokličkou do měkka.
Dýně se krásně rozvaří a již ji jen lehce promačkáme vidličkou a dle chuti osolíme a opepříme.
Podáváme k nokům jako přeliv a bohatě sypeme nahrubo strouhaným sýrem Gran Moravia.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hokaido omáčka na slanině s noky
-
Totální lahůdka....i přítel si pochutnal, a to zeleninu zrovna nemusí :)
-
Tak tomu říkám fantazie
+7 -
vybusna:
Díky, to potěší, že chutná -
musim vyprazdnit komplet chladnicku a mraznicku a vcera som nasla v sacku kocky hokkaida, tak som si vytiahla z oblubenych tento recept. na domace noky som nemala uz cas, tak len kupene som pouzila. Ja som sa teda najedla paradne, manzel ako som predpokladala sa tomu vyhol oblukom. pouzila som parmezan a este som prelisovala k tomu strucik cesnaku. V mojom dezolatnom byte som nevedela v ktorej kope mam momentalne fotak, tak som nemala cim fotit
jedlo paradne a jednoduche. + -
Tahle šťavnatá bašta se mi líbí
+4
-
ULOŽENO
-
Ukládám
-
Určitě brzy udělám
-
Vyzkouším, všechno máme doma
-
Podobnou omáčku jsem na těstoviny vařila a byla výborná. Tahle bude chutnat jistě taky dobře