Pizza jako z pizzerie
Také jste si mysleli, že pizza je ten druh jídla, které dostanete vždy chutnější v restauraci, než jaké si sami připravíme doma? Pokud máte dobrý recept na těsto, tak nemůžete šlápnout vedle. Výhodou je, že si pizzu můžete obložit vším, co máte rádi.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 617 kJ / 2 299 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,25 g |
Tuky | 58,13 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 373,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do nádoby domácí pekárny dáme nejdříve vlažnou vodu, poté olej, mouku smíchanou se solí, cukrem a sušeným droždím. Zvolíme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyjmeme a zpracujeme.
Krok 2: Těsto rozdělíme na dva díly a každý z nich rozválíme zcela na tenko.
Krok 3: Pláty těsta přesuneme na plechy. Potřeme je směsí oleje a kečupu, rozložíme volitelnou oblohu podle chuti, posypeme sýrem a dáme péct na cca 25 minut při 200 °C.
Zveřejněno 12. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza jako z pizzerie
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xz1
Moje poznámka
Pizza jako z pizzerie
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xz1
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
chadimovaivana před 23 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 2 hodinami
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 11 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 12 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 13 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 14 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 14 hodinami
Maková náplň
mismi před 14 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 16 hodinami
Tématické fráze:
pizza recept,
pizza těsto z pizzerie,
domácí pizza,
domaci pizza testo,
koření na pizzu,
recepty pizza,
domácí pekárna pizza,
pizza z domácí pekárny,
pizza domácí pekárna,
pizza z pekárny,
pica těsto,
pizza recepty,
pizza testo,
těsto na pizzu z pizzerie,
pizza v domácí pekárně,
jak se delá pizza,
těsto na pizzu z domácí pekárny,
testo na pizzu susene drozdi,
top recepty pizza,
těsto na pizzu v domácí pekárně
Suroviny:
voda,
sůl,
cukr,
olej olivový,
mouka hladká,
droždí sušené,
zdobení
Komentáře (183)
srettka: "Nebo je snad někde psané pravidlo, co si na pizzu smím dát a co ne?"
Budete se divit, ale takové pravidlo existuje v Itálii - „Denominazione di Origine Controllata“ a vztahuje se k neapolské pizze. Jsou totiž ještě společenství která si váží svých kulinářských tradic...
Na druhou stranu konkrétně v Neapoli byla k potkání i pizza s ananasem...
Na třetí stranu: Čecháčci se vrátili z Itálie s komentářem, prý že: "...ani pořádnóó´pizzu tam neumijóóó udělat!"
Mějte hezký den
1) různí lidé mají různé chutě a zvyky, někomu chutná konzistence křupavá, jinému to tak chutnat nemusí
2) tenké křupavé těsto je charakteristické pro tzv. "neapolskou pizzu", která se rozšířila téměř po celé Itálii a i v zahraničí je nejznámější
3) i v Itálii jsou oblasti, kde se pizza připravuje tak, že těsto není křupavé, ale typické je to pro Severní Ameriku, kde se často pizza připravuje silnější a nakynutější (viz pizza Hawai - prodává se i u nás mražená)
4) a jsou i v Itálii oblasti, kde těsto je opravdu vysoké jako kynutá buchta, nenazývají to pak ale pizza; doporučuji vyzkoušet "sfincione siciliana"