Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 061 kJ / 1 449 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,94 g |
| Tuky | 109,20 g |
| Vláknina | 23,18 g |
| Cholesterol | 167 mg |
| Sodík | 800 mg |
| Sůl | 1,88 g |
| Sacharidy | 42,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí čtvrtky opláchneme, osušíme, zbavíme kostí a kůže (ty uchováme na kuřecí vývar) a maso nakrájíme na stejnoměrné kousky.
Krok 2: Žampiony sloupneme, mají-li zdravou nožku, tak ji ponecháme, jen ji na okoralém řezu zařízneme.
Krok 3: Větší žampiony přepůlíme, menší necháme vcelku.
Krok 4: Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
Krok 5: Do jednoho hrnce, nebo hlubší pánve dáme na rozehřátý tuk osmahnout do zlaté barvy kostky masa, poté je osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 15minut.
Krok 6: V druhém hrnci na rozehřátém tuku orestujeme do sklovata cibulku, přidáme prolisovaný česnek a připravené žampiony, podlijeme pouze půldecinkou vody a také pod pokličkou na mírném plameni dusíme 15 minut.
Krok 7: Podušenou žampionovou směs přidáme k masu, vmícháme obě zakysané smetany a ještě 5 minut provaříme.
Krok 8: Servírujeme posypané hoblinkami parmezánu. Jako příloha se hodí různě připravené noky.
Zveřejněno 8. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí pohlazení v zakysance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMqD
Moje poznámka
Kuřecí pohlazení v zakysance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qMqD
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 6 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 9 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 10 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 12 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 33 minutami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 1 hodinou
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 2 hodinami
Banánový chlebíček II
Krize před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mapa56 před 2 hodinami
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Geressha před 2 hodinami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 2 hodinami
Banánové vafle
Hajecna Katka před 4 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 4 hodinami
Tématické fráze:
zdravé kureci ctvrtky,
kureci prsa v zakysance,
kuřecí na zakysance,
kuřecí křidélka v zakysance,
kureci rizky v zakysance,
kuřeci řízek v zakysance,
kuřecí prsa pečená v syrovátce,
kureci ctvrky v zakysane smetane,
kuřecí,
kuřecí v tvarohu,
kureci zbytky varene,
kůže kuřecí,
mouka provaření
Suroviny:
kuře čtvrtky,
víno bílé,
žampióny,
cibule,
česnek,
olej olivový,
smetana zakysaná,
parmazán,
sůl,
pepř
Komentáře (11)
dělám velmi podobně
AntoníneZ - také se mi to stalo - ono je potřeba tu zakysanku nedávat studenou - pak má opravdu tendenci jakoby se srazit (já odeberu část horké omáčky a do té tu zakysanku zamíchám a po rozmíchání vliji do omáčky a už se mi nikdy nesrazila)
AntonínZ-zakysanku dávám i do svíčkové i jiných omáček,provařuji 10-15minut a ještě nikdy se mi nic nerozdělilo
Jak jste přišel na to, že v zakysané smetaně, se něco rozdělí na tvaroh a syrovátku
ale na té fotce to nevypadá, že je z toho tvaroh