Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí pohlazení v zakysance

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

8. 12. 2011 18:45

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie6 061 kJ / 1 449 kcal
Bílkoviny39,94 g
Tuky109,20 g
Vláknina23,18 g
Cholesterol 167 mg
Sodík 800 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy42,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept jsem našla ve starém časopise pro pamětníky:-) “Sedmička pionýrů“ pod názvem Smetanové kuře a v surovinách byly uvedeny kuř. prsa. Rcp jsem si trochu upravila. Vína tam bylo uvedeno jen 50 ml a žampionů 350 g tence nakrájených. Já jsem měla zbytek, tak jsem dala všechny a ve větších kusech a závěr byl moc príma. Jen se mi při focení rozbil fotoaparát, tak výsledná fotka je mobilem a jídlo vypadá trošku nevalně, ale věřím, že čtenáři prominou:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dana61

9. 12. 2011 10:22

Aničko - tak tyhle směsky my také můžeme :yes::-D je to dobrota
dělám velmi podobně
AntoníneZ - také se mi to stalo - ono je potřeba tu zakysanku nedávat studenou - pak má opravdu tendenci jakoby se srazit (já odeberu část horké omáčky a do té tu zakysanku zamíchám a po rozmíchání vliji do omáčky a už se mi nikdy nesrazila)

Anna Kocikova Anna Kocikova

8. 12. 2011 23:37

:-)Děkuji za pochvalné komentáře i bodíky:-KJen ta hlavní fotka mě opravdu mrzí:-(Ale i přes horší kvalitu je vidět,že se hotové jídlo neskládá z tvarohu a syrovátky;-):-D
AntonínZ-zakysanku dávám i do svíčkové i jiných omáček,provařuji 10-15minut a ještě nikdy se mi nic nerozdělilo:-))Tato omáčka je bez mouky,tak těch 5minut provaření stačilo.Věřím,kdyby tento recept byl závadný,že by ho v tehdejší době"funkcionáři" vůbec nepustili do stranického tisku;-):-D:-DA já osobně přidávám do receptů pouze chutné a podařené jídla:-)

Andy

8. 12. 2011 23:01

AntoninZ: Pán bůh s námi a zlé pryč.
Jak jste přišel na to, že v zakysané smetaně, se něco rozdělí na tvaroh a syrovátku:-O:-?:-D

rebeka rebeka

8. 12. 2011 22:50

AntoninZ::-8:-8 kam:-?:-?:-D
ale na té fotce to nevypadá, že je z toho tvaroh;-):-)

AntoninZ

8. 12. 2011 22:42

Trochu bych se bál prováření zakysanky, má sklon k rozdělení se na tvaroh a syrovátku už při 60°. Spíš se doporučuje po přidání už nevařit. No zkuste a uvidíte. Při nejhorším to půjde tam ...

misza misza

8. 12. 2011 22:23

Podle mé chuti:-p:yes:

rebeka rebeka

8. 12. 2011 21:46

to bude moooc dobré:-p;-):yes::yes::yes::-):-K

Bahula Bahula

8. 12. 2011 21:43

Dobrá kombinace jako vždy :-p:yes:+

jirholu jirholu

8. 12. 2011 19:59

Určitě dobrá bašta :-p :-O +:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zdravé kureci ctvrtky kureci prsa v zakysance kuřecí na zakysance kuřecí křidélka v zakysance kureci rizky v zakysance kuřeci řízek v zakysance kuřecí prsa pečená v syrovátce kureci ctvrky v zakysane smetane kuřecí kuřecí v tvarohu kureci zbytky varene kůže kuřecí mouka provaření

Suroviny: kuře čtvrtky, víno bílé, žampióny, cibule, česnek, olej olivový, smetana zakysaná, parmazán, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Kuřecí pohlazení v zakysance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMqD