Maminčina vánoční rybí polévka
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou na másle. Na talíři nesmí chybět nadrobno pokrájená čerstvá zelená petrželka a krutony.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Jikry se rozpadnou a zahustí polévku. Po uvaření stáhneme z mlíčí blánu a rozkrájené na kousky ho vrátíme zpět do polévky. Krok 6: Vložíme do ní i obrané maso, necháme ji prohřát a vsypeme něco zeleného, nejlépe drobně pokrájenou zelenou petrželku. Krok 7: Servírovat můžeme s krutonky. Housku nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle (na každého strávníka počítáme cca 1/2 rohlíku).
Zveřejněno 25. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčina vánoční rybí polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BVr
Moje poznámka
Maminčina vánoční rybí polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BVr
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 11 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 14 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 23 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 1 hodinou
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 2 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 3 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 4 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 5 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 5 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 8 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Markeeta před 8 hodinami
Tématické fráze:
vanocni rybí polévka,
rybí polévka s krupicí,
jak osmažit housku,
dobrá rybí polévka,
rybi polevka,
vanocni rybi polevka recept,
recepty maminčiny,
osmažená houska do polévky,
top recepty rybi polevka,
rybí polévka z jiker a mlíčí,
jak osmažit housku do polévky,
rybí polévka recept,
rybí polévka top recepty,
recept na rybí polévku,
rybi polevka vanocni,
rybí polévka s jikrami,
falešná rybí polévka,
mličí do polevky,
maminčina rybi polévka z rybí hlavy,
osmažená houska
Suroviny:
hlava rybí,
kapr,
cibule,
zelenina kořenová,
máslo,
krupice,
sůl,
pepř bílý mletý,
zázvor sušený,
květ muškátový,
vnitřnosti rybí,
petrželka,
houska,
máslo
Komentáře (49)
A do úst si Vás neberu ani v poznámce, ani jinde.
No, pokusím se být nekonfrontační, ale když už si mě berete v poznámce do úst, tak tam laskavě připište, že povařené čerstvé (chlazené) mlíčí je jemnější než povařené. předem rozmrazené mlíčí. Děkuji
No, občas je dobré číst i komentáře, že
"Letos mám v mrazáku hodně jiker, i nějaké to mlíčí,..."
Se mi líbí bod 5. postupu "...vložíme mlíčí, oprané jikry (bez blány, která je kryje) a necháme krátce provařit."
No, ale mražené mlíčí vs. čerstvé mlíčí to je jako dudy a nebe
"Skandinávská" rybí polévka
Recept ještě nebyl hodnocen 4,5A tyhle Vánoce mi manžel řekl, že bych to měla zkusit uvařit taky. Tohle bych snad zvládla, vím, že ji má rád.