Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta Vanilkový obláček

Vanilkový obláček - přesně takový tento moučník je - lehoučký a nadýchaný, vonící vanilkou a plný máslové náplně s rozinkami. Velkou výhodou je, že ho stačí naplnit a vytvarovat. Upéct ho můžete i v domácí pekárně.

Hodnocení receptu je 5,0 (85×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 8. 2008 08:21

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 277 kJ / 3 651 kcal
Bílkoviny87,59 g
Tuky180,20 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 388 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy410,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Buchtu můžeme připravit i péci v domácí pekárně. Závin pak svineme na délku jen 20 cm a přeřízneme jen napůl. Vzhledem k tomu, že buchta dost nabyde a špatně se pak krájí, je lepší i v pekárně dělat jen z polovičního množství.

Náplň můžeme upravit tak, že máslo přimícháme do vanilkového pudinku z 250 ml mléka a jednoho prášku. Nebo ji můžeme ochutit vaječným likérem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ryshla

25. 9. 2010 17:52

hmmm, to vypadá skoro jako francouzská brioš ( nebo tak nějak se to jmenuje) a je to obrovská mňamka... hned jak bude čas, tak vyzkouším, sbíhají se mi sliny už při pohledu na fotky:-K

mila52

25. 9. 2010 11:15

:-K:-p:yes:

michsamant michsamant

25. 9. 2010 09:01

:yes::yes:

moniii moniii

12. 9. 2010 19:14

Mňamka a jednoduchá! děkuji za recept, také jsem přidala fotečku :) příště zkusím také s pudingem, už se nemůžu dočkat :-))

pipre pipre

28. 7. 2010 14:34

No tak to musím udělat!!! Moc se mi to líbí:yes::yes:+12

Hella Hella

27. 7. 2010 19:34

Olco, jsem ráda, že chutnalo a děkuji za fotečky!

olca spickova olca spickova

27. 7. 2010 17:41

Heli tak jsem dneska upekla s pudingem a malinama,je to vynikající!:-p:-8Fakt super recept a já za něj moc děkuji!:-KPosílám zaslouženého bodíka a fotečky jako bonus!:-)):yes:

magdalenka magdalenka

12. 12. 2009 10:03

Je to skvelé! Prvýkrát, keď som piekla, mi časť šľahačky vytiekla. Poučená, druhýkrát som do formy dala papier na pečenie a ešte z neho hore vyrobila "mantinel" dokola, aby som o tú dobrotu neprišla pri zalievaní. Môj syn je tým nadšený. Zdravím!

:-))

12. 12. 2009 08:11

:-)Hello, "originál" z vámi uvedených stránek má datum 14.9.2008 a na Dámě byl recept uveřejněn 12.10.2007 - takže originál zas až tak originálním receptem není.....

Hella Hella

12. 12. 2009 01:39

Shineon, recept jsem dostala od kamarádky a ta mi teď přiznala, že ho má z Labužníka. Nicméně jsem dopátrala na tvou žádost originál autora tohoto receptu a je to http://www.janart.webgarden.cz/z-domacej-pekarne . Jinak na Dámu nechodím, ale vím, že se tam potuluje dost mých receptů. Pro tvou informaci ti ještě sděluji, že mám jiné váhové poměry a není to pečeno v pekárně.

shineon

11. 12. 2009 15:06

Myslím, že by bylo slušné napsat zdroj, odkud je recept, myslím tím dámu.cz, kde tento recept dala pekařka už před více než 2 lety, ještě přesněji - 12.10.2007, přikládám odkaz
:-((
http://domacipekarny.dama.cz/novinky.php?d=223

anina

15. 2. 2009 09:37

Zkuste vyválené těsto posypat kakaem,cukrem a pokapat máslem.Též moc dobré.

inka

27. 10. 2008 15:09

Hello, děkuju moc, polévala jsem to dost rychle, zkusím tento způsob ;-)

Hella Hella

23. 10. 2008 21:48

Tou smetanu to polévám po lžících, aby se to postupně vsáklo. Je fakt, že když je forma nižší a víc to nakyne, tak ta smetana stéká. Jediným řešením by bylo dělat to ve větší formě.

inka

23. 10. 2008 14:47

Ahoj ženský, obláček už jsem dělala dvakrát, milujeme tvaroh, takže nádivka je jasná, ale, prosím, poraďte. Pokaždé, když jsem to polévala, tak mi část šlehačky spodem vytekla ;-(. Používám klasickou dortovou formu. Kde dělám chybu? Díky. Je to ale pochoutka i tak :-)

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchta recept buchta se smetanou buchta do formy jorkšírský pudink rychle buchty se smetanovou naplni francouzská buchta recept buchta buchta oblaka pečeme levně vynikající buchta buchta do dortove formy pečeme v silikonové formě pečeme rychle a levně vanilkové obláčky buchta ze šlehačky vanilkova oblaka buchta s vaječným likérem valentynska buchta buchta oblacky oblaka buchta

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, olej, cukr krupice, vejce, droždí sušené, sůl, mléko, máslo, žloutek, cukr vanilkový, rozinky, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, tuk

TopRecepty.cz

Buchta Vanilkový obláček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD5W