Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta Vanilkový obláček

Vanilkový obláček - přesně takový tento moučník je - lehoučký a nadýchaný, vonící vanilkou a plný máslové náplně s rozinkami. Velkou výhodou je, že ho stačí naplnit a vytvarovat. Upéct ho můžete i v domácí pekárně.

Hodnocení receptu je 5,0 (85×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 8. 2008 08:21

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie15 277 kJ / 3 651 kcal
Bílkoviny87,59 g
Tuky180,20 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 388 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy410,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Buchtu můžeme připravit i péci v domácí pekárně. Závin pak svineme na délku jen 20 cm a přeřízneme jen napůl. Vzhledem k tomu, že buchta dost nabyde a špatně se pak krájí, je lepší i v pekárně dělat jen z polovičního množství.

Náplň můžeme upravit tak, že máslo přimícháme do vanilkového pudinku z 250 ml mléka a jednoho prášku. Nebo ji můžeme ochutit vaječným likérem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

25. 8. 2008 17:44

Hella za tento recept zaslouží velkou pochvalu.Je jednoduchá,vypadá nádherně,krásně voní a je moc dobrá.Byla hned pryč :-p Udělala jsem ji s pudinkem a místo likéru jsem dala jen rum.Určitě ji zkuste.Já dávám za 1.Udělám ji tchýni k narozeninám.:-)

maris maris

25. 8. 2008 16:23

Hello, já jsem se silikonovýni formami taky moc spokojená. Je to telepatie, zrovna dnes jsem si říkala, že je škoda, že nedělají otevírací a Ty to se napíšeš:-)Já jsem ji ještě nikde neviděla, máš, prosím, nějaký tip, kde by se dala sehnat ? Byla bych moc ráda, přece jen ta otevíraci je čas od času potřeba.

Hella Hella

25. 8. 2008 16:15

Alus.s - tady si všichni tykáme a i já mám do hrobu snad (doufám) ještě daleko... Tak ta forma je silikonová. Mám na bábovku, biskupský chlebíček, hvězdu a dort. Je to normální velikosti asi 25 cm. Jsem s nimi moc spokojená. Teď zrovna mě láká si koupit další silikonovou na dort, ale otevírací a se skleněným dnem (dá se na něm dort servírovat). Na tuhle buchu ale můžete použít jakoukoliv plechovou formu nebo i kastrol (pokud dáte pro jistotu na dno pečící papír kvůli vyklopení). Jde to vyklopit opravdu dobře.

alus.s

25. 8. 2008 14:50

tedy Hella, to musí být pochoutka :-p Mohla by jste mi napsat co je to za formu na pečení? Díky

slunickodanka slunickodanka

24. 8. 2008 12:37

Je to jednoduché a moooc dobré.:-p

kedlubna kedlubna

18. 8. 2008 06:26

určitě vyzkouším, v DP. voní až sem :-p:yes:

Olina-preclik Olina-preclik

17. 8. 2008 09:52

To je něco úplně jiného, než ostatní buchty. Určitě ji udělám. Ale už teď dávám 1.:-))

1 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: buchta recept buchta se smetanou buchta do formy jorkšírský pudink rychle buchty se smetanovou naplni francouzská buchta recept buchta buchta oblaka pečeme levně vynikající buchta buchta do dortove formy pečeme v silikonové formě pečeme rychle a levně vanilkové obláčky buchta ze šlehačky vanilkova oblaka buchta s vaječným likérem valentynska buchta buchta oblacky oblaka buchta

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, olej, cukr krupice, vejce, droždí sušené, sůl, mléko, máslo, žloutek, cukr vanilkový, rozinky, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, tuk

TopRecepty.cz

Buchta Vanilkový obláček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD5W