Čertovská štika

hanahcotton Kuchařka: hanahcotton

Ryby 15 názorů

Suroviny

štika
hladká mouka
sůl
Harissa
rybí vývar asi 200 ml
plátek másla
strouhaná mrkev s celerem - 1 miska
strouhaný sýr - 1 miska
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vyfiletovanou štiku naporcujeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.

  2. Opečeme na rozpáleném oleji z obou stran.

  3. Takto opečené porce jemně potřeme Harissou, na kterou dáme vrstvu strouhané mrkve a celeru.

  4. Do pekáčku dáme rybí vývar a plátek másla.

  5. Připravené porce dáme zapéct do trouby na 200°C přibližně na 15 minut. Při pečení podléváme jednotlivé porce vývarem.

  6. Poté dáme na každou porci strouhaný sýr, přepneme troubu na gril a pokrm ještě 5 minut grilujeme. Podáváme s pečivem, bramborem, nebo jinou přílohou, kterou máme rádi.

Poznámka

Pokud nemáte rybí vývar, podlejte pouze vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čertovská štika

Tématické fráze: štika na grilu recept na štiku top recepty štika recept štika mořská štika na grilu jak připravit stiku jak upéct štiku recept stika recepty ze štiky štika na gril recepty stika recepty recepty na štiku recept štika na grilu štika na grilu recepty recept na stiku recepty stika porcování štiky porcování štiky štika na grilu recept jak připravit štiku na grilu