

Perličková buchta
Suroviny 20 porcí
- Těsto:
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g Hery
- 100 g cukru (možno i krupice)
- 1 vejce
- 2 žloutky
- 1 prášek do pečiva
- Náplň:
- 425 ml mléka
- 75 ml rumu
- 500 g tvarohu
- 125 g cukru krupice
- kůra z 1 citronu
- 1 lžíce oleje
- 1 vejce
- 3 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový puding
- Sníh:
- 5 bílků
- 5 lžič moučkového cukru
- šťáva z 1 citronu
Postup přípravy receptu
Smícháme všechny suroviny na těsto a namačkáme ho rovnoměrně do vyššího pekáčku vymazaného máslem. Těsto přelijeme náplní, která vznikne smícháním všech ingrediencí (pozor mléko dáváme až nakonec a neleknout se, že náplň je dost řídká - puding to podrží a bude akorát).
Dáme péct na 170 stupňů cca na 30-40 minut, pak přidáme navrch sníh, který vytvoříme vyšleháním bílků s moučkovým cukrem a citronovou šťávou (vše šleháme najednou) a buchtu s ním ještě zapečeme cca 10 minut při 150 stupních. Po upečení nesmí být sníh moc tmavý! Po vychladnutí se tvoří na bílku perličky… :-)
Poznámka od kuchařky
Foto brzy dodám...než jsem stačila vyfotit byla fuč :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Perličková buchta
-
Ano, puding se nevaří, nasypeme ho normálně v sypkém stavu k tvarohu a ostatním ingrediencím a nakonec to vše rozmícháme s mlékem
-
Rozumím tomu dobře, že ten pudink nevaříme, ale rozmícháme do studeného mléka, nebo pudinku s mlékem?? Je to velmi zajímavý moučník a věřím, že skvělý