Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 268 kJ / 1 259 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 16,60 g | 
| Tuky | 97,21 g | 
| Vláknina | 23,17 g | 
| Cholesterol | 70 mg | 
| Sodík | 4,29 g | 
| Sůl | 10,70 g | 
| Sacharidy | 69,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.
	Krok 2: Špek a slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a dáme společně s kmínem do hrnce na rozehřátý olej na 2 minuty osmahnout.
	Krok 3: Pak přidáme cibulku, další 2 minuty restujeme, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme opražit do zlatavé barvy.
	Krok 4: Poté vmícháme zelí i s nálevem, podlijeme 1dl vody, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum zelí dusíme 3 minuty.
	Krok 5: Po ochlazení hrnec otevřeme, bude-li třeba každý dle své chuti dochutíme a máme chutnou přílohu k různě upravenému masu, prejtu, jitrnici.
Zveřejněno 23. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Sterilované zelí dušené v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qD67
Moje poznámka
					
				
Sterilované zelí dušené v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qD67
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 16 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 26 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							sterilované bílé zelí recepty, 
						
						
							sterilovane bile zeli recept, 
						
						
							sterilované zelí, 
						
						
							zelí v papiňáku, 
						
						
							priprava sterilovaneho zeli, 
						
						
							recepty dušené sterilované červené zelí, 
						
						
							vařeni sterilovaneho zeli, 
						
						
							jak uvařit sterilované zelí, 
						
						
							dušené sterilované červené zelí, 
						
						
							dušené sterilované červené zelí, 
						
						
							dušené červené zelí sterilované, 
						
						
							sterilované červené zelí recept, 
						
						
							sterilovane bílé zelí, 
						
						
							sterilované zelí jako příloha, 
						
						
							zasmažené zelí, 
						
						
							kysané zelí v papiňáku, 
						
						
							sterilované zelí příprava, 
						
						
							červené zelí dušené sterilované, 
						
						
							sterilované zelí recept, 
						
						
							zelí z papináku
						
					
						Suroviny:
						
							zelí sterilované, 
						
						
							špek uzený, 
						
						
							slanina, 
						
						
							cibule, 
						
						
							olej, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							voda, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							ocet
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (11)
Sretti,pěkně se Ti to zrýmovalo
Díky všem
kdosi varil prima zelo.
ojoj to by se to papat chtelo,
mam ja slabost pro to zelo,
schovat by se prede mnou melo
p.s. zeli oboduji dycky, at si kazdy co chce rika
Špagetko,tejajko-díky za názor.To je v pořádku,od toho přeci komentáře jsou
a moc hezké foto, Anni