"Sachr" dort
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 17 322 kJ / 4 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,78 g |
Tuky | 166,76 g |
Vláknina | 14,70 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 653 mg |
Sůl | 1,36 g |
Sacharidy | 567,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to taková variace na Sacher (z vytrženého ústřižku z nějakého časopisu), jehož pravý recept jen tak někdo nezná, je tajný. Recept mám z ústřižku z nějakého časopisu (prý recept od Dády Patrasové), kde byl i rozpis na polevu (já dala koupenou):
300 g polomléčné čokolády + 250 ml smetany ke šlehání.
Komu se zdá, že by mohl být dort příliš sladký, sníží dávku cukru o 50 g - ale jak píšu v komentáři, nám chutnal a moc....
Ze zdejších čokoreceptů je tomuhle asi nejvíc podobný zizalin:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2013 12:36
chtěla bych se zeptat, mám malou dortovou formu, nebude mi to "překpovat"?? na jak velkou formu je tento recept?
7. 1. 2013 18:41
Veronika.Hrozna:Dneska jsem nevydržela a slupla jsem už dva kousky !
A dneska se mi opravdu zvlášť povedl ! Je tak dobrý,že je ho škoda sež...!
A dneska se mi opravdu zvlášť povedl ! Je tak dobrý,že je ho škoda sež...!
30. 11. 2012 15:12
lucie:Ahá,no ,ale papáníčko je to nádherné.Já když vydržím,tak si dám až na druhý den ,aby odpočal -ten je
30. 11. 2012 15:07
Veronika.Hrozna: já jsem ho viděla. Ale to už bylo pozdě. A sníh byl na jedničku, mísu jsem taky otáčela
30. 11. 2012 14:57
lucie:Škoda ,že jsi neviděla přispěvek,který byl níže,kde jsem celý postup šlehání už psala ,také na dotaz od začínající kuchařky. No a to je hlavní,že se to sní ,a ne vyhodí. Příště si dej záležet i na snéhu i na šlehání másla s cukrem.Sníh musí být úplně tuhý až se dělají kopečky,a když převrátíš mísu,tak tam musí držet jako přibitý.Tenhle dort je vynikající,ale na přípravu je fakt potřeba otrocky dodržet receptík. Čokoládu na něj také rozpouštím tak,aby dno hrnce nebylo ve vodě ,ale jenom v páře,potom je vláčnější a jde líp zašlehat.
30. 11. 2012 12:35
Veronika.Hrozna:nee, v pohodě já už jsem to měla stejně v troubě ale jíst se to dá kupodivu :D
30. 11. 2012 10:04
lucie:Moc se omlouvám,ale jednoduše jsem nestihla odpovědět dřív,a velice mě mrzí,že místo tak dobrého dortu nemáš nic. Neboj to se poddá,každá tím prošla, než vzniklo něco k snědku !Já obzvláště.
30. 11. 2012 09:04
Veronika.Hrozna:ano... to se mi právě stalo :D .... nevadí, pro příště budu vědět děkuji
29. 11. 2012 18:37
lucie:Milá Lucinko pokud v tom je cítit ten cukr a není rozpuštěný v másle, tak se muže stát,že místo dortu upečeš placku.
29. 11. 2012 16:41
Veronika.Hrozna:dobrý den, vadí když z toho vůbec není krém a je to jenom smíchané dohromady? má to jinou chuť? ( sníh jsem samozřejmě udělala )
Veronika.Hrozna:
Veronika.Hrozna:
16. 9. 2012 13:26
Markéta:Dáš si do mixéru změklé máslo a trošku ho metlou nebo vidličkou rozšleháš,rozetřeš a pak přidáš práškový cukr bez hrudek prosátý. Potom spolu všechno šleháš tak dlouho až se ten cukr rozpustí v másle ! Zkusíš ochutnáním.Pokud tam ještě je ten práškovej cukr cítit, jako prášek, tak šleháš dál.Z toho si nic nedělej ,že jsi začátečník a ptej se ! Já také nevěděla nic o vaření a pečení velice dlouho!
16. 9. 2012 09:58
Jak tam je to utřeme cukr s máslem do pěny tak do jaké pěny možná je to primitivní otázka ale sem začázečník
25. 6. 2012 14:45
Veronika.Hrozna: to jsem moc ráda a děkuju
25. 6. 2012 14:44
Přidávám fotečky a je opravdu skvělý !
17. 4. 2012 18:03
Bibinka:Je skvělý a dokonce se mi podařilo asi 6 kousku ukrást a odložit do mrazáku - zázrak !Dneska jsem ho vybrala z mrazáku a je jako čerstvý! Díky za skvělý recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 3 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 8 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 13 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 15 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: sachr dort sachr dort recept sachr recept sachr sachr dort kluci v akci recept na sachr dort dort sachr sacher dort kluci v akci sachrův dort kluci v akci pravý sachr dort recept recept na sachr sacheruv dort kluci v akci krém do sachr dort recept recept sachr rychle dorty sachr recept na pravy sachr dort dort sachr recept sachrův dort recept dort recept recept sachr dort
Suroviny: čokoláda hořká, čokoláda mléčná, mouka polohrubá, cukr písek, vejce, máslo, marmeláda meruňková, poleva čokoládová
"Sachr" dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7O7y
66 názorů