Základní chleba z remosky
Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce ušetří spoustu času i elektrické energie.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 6 950 kJ / 1 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,73 g |
Tuky | 9,47 g |
Vláknina | 22,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 331,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ocet přidávám pro mírně nakyslou chuť střídy, kmínu poměrně více, má jím vonět asi každý pořádný chleba.......
Chlebíky, pečené v remosce ničím nepotíráme, i když nám pak při pečení prasknou. Remoska vypouští velice málo vlhkosti, kůrka by při potření mohla zůstat vlhká.
Tento základní chleba je velice dobrý (prý "nemá chybu" - pravil hlavní ochutnávač ) a vydrží tak až do druhého dne.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2023 09:31
7. 2. 2023 18:04
20. 9. 2022 13:22
20. 9. 2022 12:53
Pečeno bylo v hliníku (na papíru)
No, někdy se mezi nebem a zemí dějí nepochopitelné věci...
20. 9. 2022 10:18
19. 9. 2022 21:54
Časy se změnily a paní casinová frfle, že se musí šetřit
M.j. i z úsporných důvodů jsem hledal chleba z remosky a zvolil jsem tento...
Rcp jsem dodržel do mrtě až na maličkost: použito bylo 7g sušeného droždí...
Z těsta jsem udělal před druhým kynutím placku přes celé dno
Vše klaplo..., až na dobu pečení: pekl jsem na barvu a furt se mi zdálo (a nebyl to sen) že je chleba zespodu bledý Pekl jsem tedy 60´ (střídavě jsem nadkrýval alobalem) až byl produkt posléze podle mých představ - mám rád kůrku! (příště nebudu péci na papíru)
Děkuji za tento postup
18. 4. 2022 12:37
16. 1. 2022 16:19
2. 7. 2021 15:04
2. 7. 2021 08:41
Majiteľom remosky doporučujem vyskúšať tento recept.
27. 6. 2021 16:20
27. 6. 2021 14:43
2. 11. 2017 13:59
2. 11. 2017 13:50
Doporučila bych vám dávku těsta dodržet. Možná se do remosky vejde i více, ale je to maličký prostor, veliký chleba se v něm nemusí dobře propéct a kvalita kůrky také utrpí.
2. 11. 2017 13:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 5 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 26 minutami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 1 hodinou
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 2 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pečení chleba v remosce chleba z remosky chleba v remosce chleba pečený v remosce chléb z remosky chléb pečený v remosce chléb v remosce jak upéct chleba v remosce remoska zkušenosti domaci chleba v remosce pečivo v remosce domácí chleba z remosky chléb remoska domaci chleb z remosky chleba do remosky pečivo z remosky remoska chleba pečený chléb v remosce chleba remoska remoska návod
Suroviny: voda, cukr, sůl, ocet, kmín celý, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí
Základní chleba z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8kR
Domácí chléb bez hnětení
leosek
Hodnocení receptu je 5,0 (186×)