Kynutý knedlík
Nad párou vařený kynutý nadýchaný knedlík jako od maminky nebo babičky je jako peří a dobře saje omáčku. Recept je určen zkušenějším kuchařkám, které kynuté těsto ovládají.
Suroviny pro 2 kusy
2 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 16 049 kJ / 3 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,98 g |
Tuky | 39,98 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 128 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 737,38 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 3. 2011 12:30
Krásné knedlíky, Tejajo! Já mám takové speciální nádobí, ve kterém se knedlíky vaří jen s 2 dcl vody, takže ve finále jsou vlastně jako v páře. Nemám ráda, když jsou oslizlé z vaření ve vodě. Takže - tento tvůj nápad je skvělý! +10
6. 3. 2011 15:39
Dnes jsem varila knedliky vubec poprve a podle Vaseho receptu. A vynikajici! Z vareni nad parou jsem mela trochu obavy, ale hned na prvni pokus byly vazne vyborne.
2. 2. 2011 13:59
dnes jsem vařila..v hrnci na těstoviny,na peč. papíře a pod poklicí utěrka..dostala jsem velikou pochvalu..děkuji moc za skvělé rady a tento jednoduchý a výborný recept..
ps.pro málo místa jsem udělala knedlíky 4 menší kulaté..
ps.pro málo místa jsem udělala knedlíky 4 menší kulaté..
8. 1. 2011 15:59
Terezka,ďakujem za odpoveďa keď je to ako píšeš,tak potom som to cesto mala dobré,o niečo redšie ako robievam na pizzu a aj som zaň na obed dostala pochvalu od troch chlapov
8. 1. 2011 12:57
Ivanka, ja nikdy mlieko nemeriam, mám to v oku Najnovšie aj ja robím kysnuté cesto v pekárni, nie v robote.
Daj všetko do pekárne, vždy daj mlieka viac ako múky, aby cesto bolo radšej redšie ( lepšie sa pridáva múka ako mlieko ) a pozeraj ako miesi. Pridávaj po troche múky. Cesto nesmie tiecť, musí držať tvar, ale nesmie byť príliš husté, nie až také ako na chlieb, aby nerobilo okolo hnetačov bochníky. Ono to v globále nevadí, ale potom je knedlík veľmi pevný.
Chce to trocha praxe, odskúšaš si to na vlastnej koži, nedá sa do pekárne vložiť všetko ako na chlieb a odísť.
Ďakujem za pochvalu
Daj všetko do pekárne, vždy daj mlieka viac ako múky, aby cesto bolo radšej redšie ( lepšie sa pridáva múka ako mlieko ) a pozeraj ako miesi. Pridávaj po troche múky. Cesto nesmie tiecť, musí držať tvar, ale nesmie byť príliš husté, nie až také ako na chlieb, aby nerobilo okolo hnetačov bochníky. Ono to v globále nevadí, ale potom je knedlík veľmi pevný.
Chce to trocha praxe, odskúšaš si to na vlastnej koži, nedá sa do pekárne vložiť všetko ako na chlieb a odísť.
Ďakujem za pochvalu
8. 1. 2011 12:35
Knedle podľa tvojho receptu som robila už druhý raz a sú výbornéRada by som vyskúšala aj iné recepty,napr.na houskový knedlík,ale tieto sú osvedčenéLen by som sa chcela opýtať,koľko asi mlieka mám dať? Cesto zarábam v DP a zdalo sa mi trochu riedke,ale neviem či to tak má byť alebo nie.Dala som asi pol litra
6. 1. 2011 09:02
Jeníku, díky za fotky
Betyna, parím vždy v kastróle a stačí natiahnuť utierku alebo gázu, ako je to v recepte napísané Pozri fotky.
Betyna, parím vždy v kastróle a stačí natiahnuť utierku alebo gázu, ako je to v recepte napísané Pozri fotky.
4. 1. 2011 09:00
Kdo nemá parní hrnec a paří v kastróle, namísto potírání olejem můžete vyzkoušet pařit na pečícím papíře, je to pohodlné a knedlík se nepřichytí...
3. 1. 2011 21:50
Terezko, v neděli jsem dělal knedlíky podle tvého receptu a jsou skvělé. Přidávám fotky a nediv se tvaru knedlíku. Vařil jsem ho v kastrolu na knedlíkovém pařáku. Pařák potřu olejem a vložím knedlík taky potřený olejem(samozřejmě pod pařákem v kastrolu je voda). Přikryji pokličkou obalenou v utěrce (utěrka zachytí kondenzující páru na pokličce a ta nekape na knedlíky).
+6
+6
6. 5. 2010 13:48
moc dobry ja dala vsechny suroviny do dom.pekarny program testo a pak dala na paru a jen manžel mlaskal
10. 4. 2010 16:43
Tejajo, dělávám knedlíky přesně jako Ty a jedině na páře. Dělávám tak i kynuté plněné knedlíky. Je to super. Jak jsem objevila tento Tvůj recept, musím dát zasloužený bodík4. Někdy knedlík i vylepšuji slaninou, bylinkami - co je momentálně doma. Dávám i do mražáku. Super
29. 8. 2009 12:43
Delala jsem vas knedlik dnes poprve a musim rict, ze takovy vynikajici jsem jesne nikdy neuvarila!! Uplna pohadka, ten se mi tak povedl, kdysi jsme s tema vytvorama co jsem varila mohli hrat tenis, a v te pare se povedl, jak vata nadychany, tomu jsem nikdy nechtela verit. Dekuji moc za bezvadny recept!!
9. 3. 2009 13:36
Gabika, rovnakým spôsobom varíme aj buchty na pare http://www.toprecepty.cz/recept/3223-buchty-na-par...
9. 3. 2009 13:35
Gabika nie, nič netreba otáčať, len musíš vybrať 2 nádoby, kroré na seba dobre sadnú, aby para neunikala. Troška ak uteká para nevadí, ale nie veľa. Knedlík nechám trocha odpariť a režem tenkým ostrým nožom.
9. 3. 2009 09:10
Ještě se chci zeptat, jak kendlík krájíš - asi nití? Já s ní vždycky zápasím
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 8 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 9 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 9 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 10 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kynutý knedlík kynuty knedlik recept kynuté knedlíky knedlik kynuty kynuté knedlíky recept domácí kynuty knedlík recept na kynutý knedlík kynuta knedla knedlik recept recept kynuty knedlik recept na kynuté knedlíky knedlik recept na výborný domácí kynutý knedlík kynuty knedliky kysnuty knedlik knedlíky kynute recepty kynuty knedlik kynuté knedle kysnutá knedla kynuti knedlik
Suroviny: mouka polohrubá, droždí, mléko, vejce, sůl, cukr, olej
Kynutý knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR5z
49 názorů