Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahůdková kachna na pomerančích

Se svatým Štěpánem je v kulinářském kalendáři neodmyslitelně spjatá drůbež. Někdo volí krůtu, jiný kuře, ale zaručeně nejlepší je kachna. Úprava s pomeranči a tymiánem je božská a nádherně provoní kuchyni.

Hodnocení receptu je 4,5 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Kachnu očistíme, osolíme a opepříme na povrchu i uvnitř. Položíme do pekáče a posypeme tymiánem. Krok 3: Kachnu zlehka podlijeme horkým vývarem a pečeme přikrytou asi 30 minut. Krok 4: Poté kachnu odkryjeme, část tuku slijeme a znovu trochu podlijeme vývarem. Teplotu snížíme na 140–160 °C. Krok 5: Do výpeku nastrouháme kůru z jednoho dobře omytého pomeranče a vlijeme šťávu ze dvou pomerančů. Krok 6: Kachnu pečeme přikrytou dalších 90 minut. Občas ji přelijeme výpekem a v případě potřeby ještě podlijeme vývarem. Krok 7: Po uplynutí 90 minut kachnu odkryjeme a dopečeme do křupava asi 30 minut. Krok 8: Poslední pomeranč oloupeme, nakrájíme na plátky, obložíme jimi kachnu a necháme v troubě chvíli prohřát. Krok 9: Jako příloha se hodí rýže, hranolky nebo americké brambory.

TIP: Jak udělat nejlepší americké brambory

Zveřejněno 15. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Lahůdková kachna na pomerančích

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7m

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Lahůdková kachna na pomerančích

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Westos: Tak ať se podaří:-K, dej vědět, zda chutnala ;-):-8

už ji peču,tak poznáme....:-D

Jáá jsem dělala kdysi krkovičku na pomerančích a určitě jsem tam strouhla i tu bílou část, takže mi to zhořklo. Od té doby si fakt dávám bacha, ale s pomer.šťávou i dužinou je každé maso velmi svěží. Jinak vypadá to přímo na ochutnání ;-):-p:yes:

tejaja: Teri, tuhle kachnu peču celkem často, ale nikdy nebylo hořké maso :-)

zizala: Tak ďakujem Jarka, pozdáva sa mi to, ale nerada by som mala horké mäso. Odložím si tú radu, díky ;-)

tejaja: Teri, já strouhám jen tu oranžovou část a dávám ji, až když je kačka napůl pečená, takže se kůra nepeče dlouho a ty plátky pomeranče nechám jen prohřát právě proto, aby nebyly hořké. Můžeš zkusit i radu, kterou jsem někde vyčetla - nakrájenou kůru nejdřív povařit ve vodě a scezenou přidat až v samém závěru pečení. Doporučuje se to hlavně u pomerančů, které nejsou bio.

Pekná kačička :yes: Jarka, chcem sa spýtať na tie pomaranče. ktosi tu kdesi písal, že mu mäso od pomarančov zhorklo. Ako je to? Ja s pomarančami +mäso nemá skúsenosti. ;-)

Jana: kdyz nemate kachnu dejte tam kure :-). Bohuzel vy nepoznate kachnu:-) tak tam dejte kure :-) :-D

Jana:

Jana:Podívej se na biskupa a je to jasné::-D

Jana: Tak to se velice mýlíte, tohle JE kachna. Asi to trošku zkreslily ty pomerančové plátky. Pečené kuře vypadá přece jen trošku jinak ;-)

To co tady propagujete na fotce není kachna,ale kuře,tak když sem vkládáte recept tak i s pořádnou fotkou.:-!Jinak recept je dobrý.:yes:

Zkoušíme zítra,dávám bodík.-)

Ja delam tez bez tymianu(ale myslim,ze se tam hodi), to co pridavam, je zpocatku do vypeku pul sklenicky bileho vina a kapku vinneho octa.Po upeceni masa, kapnu do vypecene stavy tak dve lzice Gran Marnier (kdyz neni,tak obyc.brendy).A znovu zahreji. Velka dobrota!

Tématické fráze:
pečená kachna na pomerančích, kačena na pomerančích, recepty kachna pečená na pomerančích, kačena na pomerančí, kachna pečená na pomerančích, kachni stehna na pomeranči, pečená kačena na pomerančích, kačena na pomerančích recept, kachní prsa na pomerancich, kachna na pomeračích, pečená kachna na pomeranči, kacna na pomerančích, kachna napomerančích, kachna s pomerančem, pečená kachna s pomerančem, pecena kachna s pomeranci, kachna na pomerenčích, kachna na pomernčích, kachní prsa na pomeranci, pomerance recepty

Suroviny:
kachna, vývar drůbeží, pomeranče, sůl, pepř mletý, tymián čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu