

Sýrový salát s těstovinovou rýží
Suroviny
- 1 hermelín
- 150 g eidamu
- 1 mozarella
- 1 hrníček těstovinové rýže
- 2 rajčata
- 1 hrníček směsi zeleniny
- 2 hrstě klíčků mungo
- 1 bílý jogurt
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- bazalka
- oregáno
Postup přípravy receptu
Sýry nakrájíme na kostičky (hermelín dáme pro lepší krájení na chvíli do mrazáku).
Rajčata nakrájíme na malé kousky, těstovinovou rýži uvaříme ve slané vodě, do které chvíli před koncem vaření nasypeme uvařit zmraženou směs hrášku, kukuřice a mrkve.
Uvařenou rýži se zeleninou slijeme, propláchneme studenou vodou a promícháme s 1 lžící oleje.
Do větší mísy dáme nakrájené sýry, těstoviny, zeleninu a bylinky – pokud máme tak lepší jsou vždy čerstvé. Vše společně promícháme, dochutíme solí a pepřem.
Před podáváním necháme pár hodin uležet v lednici, aby se nám chutě lépe propojily.