Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z "papiňáku"

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 182 kJ /
2 195 kcal
Bílkoviny20,58 g
Tuky202,01 g
Vláknina33,60 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,25 g
Sůl8,00 g
Sacharidy69,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli nadrobno, česnek na plátky a žampiony na plátky cca 1 cm silné. Krok 2: Do rozehřátého papiňáku (tlakového hrnce) dáme na 3 minutky osmahnout kostičky slaniny, přidáme cibuli a česnek a 5 minut restujeme, než cibule “zavadne“. Krok 3: Poté přidáme plátky žampionů, promícháme a ještě 5 minut restujeme. Krok 4: Mezitím naklepeme plátky masa, po okrajích nařízneme a po obou stranách mírně osolíme a poprášíme pepřem. Krok 5: Každý plátek posypeme strouhankou a paličkou na maso strouhanku do masa naklepeme. Raději sypeme a klepeme každý plátek masa zvlášť, chráníme druhou rukou, strouhanka má tendenci z masa “vysakovat“. Krok 6: V pánvi rozpálíme olej a maso prudce opečeme z obou stran. Krok 7: Poté ho narovnáme do papiňáku na orestovanou slaninovo-žampionovou směsku. Krok 8: Na pánev do výpeku z masa nalijeme horkou vodu, rozdrobíme zeleninovou kostku, necháme chvilku provařit a nalijeme na maso v hrnci. Krok 9: Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí, uvedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a vaříme 25 minut (záleží z jaké části vepříka maso je, po kontrole měkkosti můžeme ještě 5 minut pod tlakem dovařit). Krok 10: Hrnec ochladíme, maso i s částí slaninky a žampionů odložíme bokem a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme. Pokud se nám bude zdát takto zhotovená omáčka hustší, můžeme si ji dle své potřeby trošku naředit. Krok 11: Vložíme nazpět odebrané suroviny, prohřejeme a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí rýže, může být i knedlík nebo těstoviny.

Zveřejněno 25. 6. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z "papiňáku"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QjqG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek ve slaninovo-žampionové omáčce z "papiňáku"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QjqG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Michaela Medkova:Potěšení je na mé straně:-8Jsem moc ráda,že sis vybrala toto jídlo a hlavně,že chutnalo;-):-K:-KDěkuji:-)
Všem ostatním také díky:-K

Dnes jsem tuto mňamku připravila k obědu. Je to vynikající, všem chutnalo a dávám mezi oblíbené:-p.Dávám bodíčka a děkuji za recept.:-K

pěkné masíčko:yes::yes:+13

Ivusa:Děkuji Ti;-):-K

:-KVypadá to nádherně.Vařím něco podobného,jen nedávám strouhanku, ale masíčko obaluji v mouce.Zkusím i tu strouhanku.:yes::yes:posílám bodík.:yes::yes:

rebeka::-Ssakriš to Ti dávají teda pěkně"vyžrat"tu zaslouženou dovolenou a volný víkend na srazík:-//:no:No holt to budeš muset vydržet a až budeš mít volníčko,přijedu uvařit;-):-D:-D

Anna Kocikova::-// jak jsem mrkla na rozpis.. asi nikdy:-((
ale jsi hodná, díky:-K

rebeka:a kdy máš volno:-?:-D
Dík:-)):-K

:-O to tééda.. já děkuji, bodíkuji, obdivuji.. ale nemám... já myslela, že dondeš uvařit k nám.. papena zapůjčím:-8:-D:-D:-p;-):yes:

Moc díky;-):-K:yes:

Anička, kde sú šampiňóny, to mám rada ;-):-D:-D Vyzerá to výborne ;-)

Tématické fráze:
vepřové plátky v papiňáku, vepřový plátek s zampiony, maso ke spenátu v papináku, vepřový plátek se žampiony, omáčky v papiňáku, veprovy platek na žampionech, vepřové na žampionech v papiňáku, kýta v žampionové omáčce, omáčka z žampionů, recept vepřové plátky na žampionech, vepřové plátky z papinaku, prilohy k zampionove omacce, vepřový plátek, vepřové plátky na žampionech, vepřové plátky na žampionech v papiňáku, platky na zampionech, vepřove maso v papinaku, omáčka v papiňáku, omacka z papinaku, příloha k žampionové omáčce

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř mletý, strouhanka, olej, slanina gazdovská, cibule, česnek, žampióny, bujón zeleninový, voda

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu