Vepřové srdíčko v zeleninové"omáčce"z papiňáku

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: s přípravou a vařením do 60 minut 10 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: s přípravou a vařením do 60 minut 10 názorů

Suroviny 4-5 porcí

900 g vepřových srdíček
200 g valašského špeku
150 g cukety (zbavené slupky a semínek)
2 cibule
4 stroužky česneku
2 bílé papriky
2 rajčata
5 kuliček nového koření
sůl
mletý pepř
pár stonků libečku na vyvaření (můžeme vynechat)
1 pl oleje

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka zbavíme krvavých usedlin, dobře opláchneme a nakrájíme na silnější plátky.

  2. Špek nakrájíme na drobnější kostičky, dva stroužky česneku prolisujeme a odložíme stranou. Zbývající stroužky nakrájíme na plátky, cibuli na jemné půlměsíčky, papriku a cuketu na větší kousky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, odstraníme slupku a také nakrájíme na větší kousky.

  3. Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 2 minutky osmahnout špek, přidáme cibuli a plátky česneku a restujeme do zavadnutí cca 4 minuty. Poté odhrneme ke straně hrnce, vložíme plátky srdíček a necháme po obou stranách zatáhnout.

  4. Přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, koření, případně stonky libečku a 350ml vařící vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a na mírném plameni od doby varu vaříme 40 minut.

  5. Měkké plátky masa a kuličky nového koření z hrnce vybereme, šťávu rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme prolisovaný česnek, dle potřeby dochutíme solí, pepřem a maso vložíme nazpět. Necháme prohřát a podáváme například s rýží. Hodí se i těstoviny, nebo knedlík.

Poznámka od kuchařky

Hotová omáčka se může různě dochucovat-smetanou sladkou, nebo zakysanou. Lze přidat hořčici, nebo před dokončením provařit s rajčatovým protlakem.Vlastní fantazii a chutím se meze nekladou:-)

Komentáře k receptu Vepřové srdíčko v zeleninové"omáčce"z papiňáku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    rozmarynaH:za pozdravení i hodnocení děkuji;-):-))
    Všem ostatním také:-):-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Aničko, vepřová srdíčka jsou moc dobrá. Na zelenině jsem je ještě nezkoušela, ale dělám z nich guláš, dáváme je do sulcu, do směsí. Dost variabilní surovina. Příště zkusím na zelenině a tobě posílám,kromě pozdravu i 6. bodík:-K:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... srdíčková rodinka, jako u nás ;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Restujeme, zkoušíme, paráda, srdíčka mám moc ráda:-K;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    rebeka:pak nahoď;-)tady ocásky nemamo:-p:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Anna Kocikova: díky.. já tak nějak podobně udělám z vepřových oásků:-8:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    rebeka:Rebuš,myslím,že takto se dá připravit ze všech druhů masíka:-p(divočinu bych ale nekazila;-):-D)U nás vnitřnosti můžeme všichni:-pale také moc často s něma papéna neprudím:-))
    Díky děvčata:-)):-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    a šlo by to, tuším, i z vepřového, ne;-):-? vypadá to mocinky jedle, ale u nás, kromě ledvinek a jatýrek, vnitřnosti moc nejdou:-S

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Ann to vypadá velice jedle a ta šťávička:yes::yes:+2

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Jů srdíčko, to můžu, posílám bodík:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: veprova srdicka recept na vepřová srdíčka vepřové srdicko vepřove srdicka veprovy srdicko recepty vepřové srdíčko recept vepřové srdíčko recepty omacka se srdickem vepřové srdce v papiňáku omacka z veprovych srdicek vepřové s omáčkou recepty z veprovych srdicek recept na vepřové srdíčko vepřová omáčka vepřové na zelenině omáčka z papiňáku omáčka z vepřového srdicka srdicko na zelenině recept na vepřove srdíčka recept z vepřových srdíček