

Celozrnné špagety aglio&tomato - lehké, letní a dobré
Suroviny 2-3 porce
- 300 g celozrné špagety
- 5 stroužky česneku
- 150-200 g rajčat
- 2 pl olivového oleje
- čersvě nasekané bylinky:
- -hrst čerstvé bazalky
- -rozmarýn
- -trocha saturejky nebo tymianu
- hrubozrnná sůl
- trochu pepře (když není saturejka)
Postup přípravy receptu
Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.
Česnek nakrájíme na plátky nebo na jemno stejně jako bylinky, také rajčata nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme rozehřát olivový olej vložíme česnek a rajčata a krátce orestujeme.
Přidáme byliny, potom dobře okapané špagety a společně promícháme, osolíme a prohřejeme ještě chvilku na pánvi. Ihned podáváme.
Celé restování by nemělo trvat déle jak 5 minut. Je to opravdu jen o uvolňování chutí a ohřívání.
Poznámka od kuchařky
Tohle jídlo je dietní, nasytí vás ale přitom je lehké. Ideální do letních dnů.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Celozrnné špagety aglio&tomato - lehké, letní a dobré
-
tohle podle mě nemá s vařením moc společného (až na ty špagety)
-
Pěkný recept i fotka
+
-
Děkuji za komentáře
Pro perfekcionalisty nadpis upraven. -
moc hezké
-
-
Nemyslela jsi aglio olio
?.Používejme cizí názvy jen pokud víme co znamenají.Alio opravdu nic neznamená.
Jinak je recept prima. -
Lehké, dietní a určitě pro začínající kuchařinky k nezaplacení
+