Celozrnné špagety aglio&tomato - lehké, letní a dobré

BarborkaS. Kuchařka: BarborkaS.

Doba přípravy: 15min. 2-3 porce Těstoviny 7 názorů

Suroviny

300 g celozrné špagety
5 stroužky česneku
150-200 g rajčat
2 pl olivového oleje
čersvě nasekané bylinky:
-hrst čerstvé bazalky
-rozmarýn
-trocha saturejky nebo tymianu
hrubozrnná sůl
trochu pepře (když není saturejka)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.

  2. Česnek nakrájíme na plátky nebo na jemno stejně jako bylinky, také rajčata nakrájíme na menší kousky. Na pánev dáme rozehřát olivový olej vložíme česnek a rajčata a krátce orestujeme.

  3. Přidáme byliny, potom dobře okapané špagety a společně promícháme, osolíme a prohřejeme ještě chvilku na pánvi. Ihned podáváme.

  4. Celé restování by nemělo trvat déle jak 5 minut. Je to opravdu jen o uvolňování chutí a ohřívání.

Poznámka

Tohle jídlo je dietní, nasytí vás ale přitom je lehké. Ideální do letních dnů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Celozrnné špagety aglio&tomato - lehké, letní a dobré

Tématické fráze: lehke letni recepty alio olio recept celozrnne spagety recept lehké letní jídlo lehke letni jidla aglio tomato lehké jídlo celozrnné spagety letní spagety lehké a dobré jídlo alio de olio špagety celozrnné aglio olio dietní špagety aglio olio dobré a lehké jídlo celozrne spagety recepty celozrné špagety recept na dietní špagety dietní celozrnné špagety lechké špagety dobre lehke recepty

Zapomněl/a jsem heslo