

Králík na paprice
Suroviny 5 porcí
- celý králík nebo kuře
- 2 cibule
- 10 g špeku
- 1/2 kelímek zakysané smetany
- 1 kelímek sladké smetany
- hladká mouka
- lahůdková mletá paprika
- koření Kuře na paprice
- sůl
Postup přípravy receptu
Králíka/kuře naporcujeme, osolíme, okořeníme a vložíme do pekáče na nakrájenou cibuli a špek.
Podlijeme trochou vody a pečeme 3/4 až 1 hodinu. Po pečení odeberu maso bokem, pekáč dám na oheň a přidám dle potřeby vodu.
Chviličku povařím. Poté odebereme do sklenice trochu omáčky a rozkvedláme v ní mouku.
Směs přidáme pomalu zpět do pekáče. Omáčku dochutím dle potřeby solí, paprikou a kořením.
Nakonec vše rozmixuji mixérem a zjemním smetanami. Podáváme s houskovým knedlíkem či těstovinou. Dobrou chuť!
Poznámka od kuchařky
Výborný domácí houskový knedlík:
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík na paprice
-
Dana61: ani já ne!
, ale i bez něj to nemělo chybu
-
tuto klasiku u nás všichni milují
já ještě dávám 3 kuličky nového koření a 1 malý bobkový list
ovšem nevím, co je to za koření kuře na paprice
-
nofrona:
-
Jana Remkova:Kdybys mi to neřekla, tak jsem si ani nevšimla
Vydrž prťka, vydrž -
nofrona: Byl dobrý, ale moje fotky jsou poslední dobou o ničem s tím flekem vlevo
. Kdybych foťák teď fakt nepotřebovala, abych přidala nějaké fotky k receptům, které je nemají, už by byl na reklamaci.
-
jani, krásně se ti ten králíček povedl
Dávám bod -
Takže foto a plusík
. Já osobně mám nejraději béřovického králíka, ale přítel říkal, že to byl zatím nejlepší králík, jakého jedl
. Nemixovala jsem omáčku, ten špek je lepší tak, jak je. Vynikající!!
-
Vynikající Česká klasika, gratuluji!
-
Děkuji za recept, vynikající!
Sice jsem nepoužila zakysanou smetanu, ale jen smetanu na slehani,ale i tak je to vyborne, udeluji bodíky