Dalamánky s pažitkou

Lilith-Isa Kuchařka:

Domácí pekárna 3 názory

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml vlažné vody
1 kostka droždí
sůl
kmín
sušená petrželka
čerstvá pažitka
2 lžičky cukru
máslo
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ze 100 ml vlažné vody, droždí a dvou lžiček cukru necháme vzejít kvásek.

  2. V míse smícháme mouku, sůl, kmín, petrželku.

  3. Přidáme kvásek, nasekanou pažitku, 150 ml vlažné vody a vypracujeme těsto. Necháme vykynout.

  4. Uděláme dalamánky a pečeme v troubě předehřáté na 220°C cca 50 minut.

Poznámka

Dělala jsem prvně tak jsou ty tvary trošku divočejší :)

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dalamánky s pažitkou

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo