Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 767 kJ / 422 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,72 g |
| Tuky | 30,24 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 398 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 2,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový plátek naklepeme, osolíme a opepříme. Plátek potřeme plnotučnou hořčicí. Na to poklademe špalíček špeku, 1/4 vejce, špalíček špekáčku a špalíček okurky. Vše zavineme a sepneme párátkem.
Krok 2: Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných osolených vajíčkách a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci) do zlatova. Podáváme s vařenými brambory politými rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 11. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažený vepřový "španělák"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WR5
Moje poznámka
Smažený vepřový "španělák"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WR5
Nejnovější recepty
Květáková krémová polévka s krutony
Přidáno před 8 hodinami
Rychlá cibulačka se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Pizza z tortilly
Přidáno před 10 hodinami
Frankfurtská polévka
Přidáno před 10 hodinami
Houbová smaženice či praženice
Přidáno před 11 hodinami
Diabetický koláč s tvarohem, jablky a ořechy
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Laala před 6 hodinami
Hamburgerové bulky
pribrska před 8 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
ane.hir před 8 hodinami
Vepřová kýta na smetaně
Styliane před 8 hodinami
Koláč jako květina
magdalenka před 9 hodinami
Olejové koláčky
magdalenka před 9 hodinami
Guláš Samuraj z Budapešti
magdalenka před 9 hodinami
Golubky od Máši
magdalenka před 9 hodinami
Mrkvový koláč
Nata83 před 9 hodinami
Obalovaný květák pečený s novými bramborami
wimra před 10 hodinami
Tématické fráze:
španělák,
španěláky,
španělák z vepřového masa,
španělák z vepřového,
recept na španěláky,
spanelaci recept,
spanelaci z veproveho,
smažený bůček,
španěláky z vepřového masa,
španěláky z vepřového,
spanelaci,
recept-španělák,
spanelak recept,
spanelaky recepty,
vepřvé maso jako španělák,
spanelak recepty,
vepřové plátky jako španělák,
spanelak z vepřové kýty,
veprovy spanelak s ryzi,
vepřové spanelaci
Suroviny:
kýta vepřová,
hořčice plnotučná,
pepř,
sůl,
špek uzený,
vejce,
okurky sterilované,
špekáček,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
olej,
máslo,
brambory
Komentáře (24)