Gateau au chocolat à la elzarito
Pokud se řadíte mezi čokoholiky, neměl by vám tento recept uniknout. Na přípravu jednoduchý koláč je po upečení dokonale vláčný. Každé sousto vás potěší plnou chutí čokolády, kterou doplňuje máslo a vůně vanilky.
Suroviny pro 1 kus
koláčová forma o průměru 26-28 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 912 kJ / 2 608 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,70 g |
| Tuky | 173,00 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 202 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 238,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu. Necháme ji trochu vychladnout a poté do ní vmícháme změklé máslo. Dobře promícháme a necháme prochladnout. Troubu zapneme na 200 °C
Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem. Poté k nim vmícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva a sníh z bílků. Zlehka promícháme.
Krok 3: Následně do směsi vmícháme zchladlou čokoládu s máslem. Spojíme v hladké těsto, které vlijeme do formy vyložené pečicím papírem.
Krok 4: Naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby a při 200 °C pečeme přibližně 5 minut. Následně stáhneme stupně na 180 °C a pečeme dalších 20-30 minut. Orientujeme se dle zkušeností s vlastní troubou.
Krok 5: Koláč je správně upečený, když je na povrchu propečený, ale uvnitř vláčný. Po vytažení z trouby můžeme koláč posypat moučkovým cukrem.
Zveřejněno 19. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gateau au chocolat à la elzarito
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L0Qj
Moje poznámka
Gateau au chocolat à la elzarito
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L0Qj
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 6 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 7 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 9 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 10 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 12 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 12 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 13 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 13 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 13 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 14 hodinami
Tématické fráze:
gâteau au chocolat,
tarte tatin recept cesky,
gatoau
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
čokoláda tmavá,
mouka polohrubá,
extrakt vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
cukr moučkový
Komentáře (7)