Nudlový nákyp s lilkem

hosta Kuchařka: hosta

Bezmasá jídla 14 názorů

Suroviny

cca 300 g sirokých nudlí
sůl
2 menší lilky
bazalkové pesto
máslo na formu
250 ml smetany
150 ml mléka
4 vejce
200 g sera riccoty
2 stroužky česneku
drcený barevný pepř
50 g tvrdého sýra
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nudle uvařte podle návodu, propláchněte a nechte okapat. Omyté lilky podélně nakrájejte na tenké plátky, potřete pestem a střídavě naskládejte do vymazané zapékací misky.

  2. Smetanu, mléko, vejce, ricottu a prolisovaný česnek smíchejte se solí a pepřem a nalejte na nudle. Povrch posypete jemně nastrouhaným sýrem. Peče se v předehřáté troubě při 180°C asi 3/4 hodiny.

Poznámka

Bazalkové pesto se dá koupit - nebo vyrobit z rozmixovaných bazalkových lístků, česneku, piniových oříšků, olivového oleje, strouhaného parnmazánu a soli

Omlouvám se za naskenované foto, je z mé vytištěné fotografie, momentálně jsem bez foťáku

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Nudlový nákyp s lilkem

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Moc hezký recept a fotka jak z časopisu:yes::yes::yes::-K
    +7. bod

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    :-p:yes::yes::-)) moc pěkné:-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    maris:kupuju široké nudle v lidlu, jsou bezvadné i krásně žluté, tu barvu dělá i rozpečený strouhaný sýr, když se pravidelně posype, měla jsem takový tmavší, možná čedar?

    Odpovědět

  • maris maris

    hosta chtěla bych se zeptat, jaké to jsou nudle. To jsou nějaké mrkvové, že jsou tak hezky oranžové ?:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    nedá se říci úplně, že střídají, spíš se lehce promíchá, nakrájený lilek na tenko je měkký a podajný

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    hosta:Dobre tomu rozumiem, že sa striedajú vrstvy nudlí a lilku? Z fotky mi to nie je úplne jasné. Ď.

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Tak dobrá, přidávám, snad vám to neubere na chuti:-8:-8

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Jana Remkova::-D byla bych rychlejsi kdybych nepsala na mobilu.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    hosta:tak ji tam vrat a do poznamky napis to co
    do komentare. Myslim si, ze te za to uz nikdo kamenovat nebude.
    Mohla jsi to tam napsat hned pri vkladani receptu. Ono to naskenovani
    bylo patrne hned na prvni pohled.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    hosta: taky jsem poznala, že je to sken, ale mohla jsi napsat do poznámky důvod a že foto je tvé a mohla jsi ji nechat. Hezký receptík;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    hosta:Pokud byla tvoje tak nemáš důvod ji mazat, i když je to scan.

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    chocolate:jo, máš pravdu, oskenovala jsem vlastní fotku, kterou jsem měla vytisknutou pro kamarádku do její kuchařky, momentálně mám rozbitý foťák. Ničí autorská práva - krom svých - jsem neporušila, ale pro pořádek jsem fotku odstranila. chtěla jsem jen, abyste měly představu, jak jídlo vypadá

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    To je oscanovaná fotka, viz špatně ořízlý pravý roh.:no:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    :-p:-p:yes: krásné:-!

    Odpovědět

Tématické fráze: rozpecene lilky nudle s lilkem recepty scan scan receptů do vlastní e-kuchařky

Zapomněl/a jsem heslo