Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 198 kJ / 286 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,20 g |
| Tuky | 0,63 g |
| Vláknina | 2,95 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 38 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 64,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablíčkový dezert z polenty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7YNB
Moje poznámka
Jablíčkový dezert z polenty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7YNB
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 10 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 14 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 15 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno 7. 12. 2025 08:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 8 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 13 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 13 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 14 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 14 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 14 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 14 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 14 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 14 hodinami
Tématické fráze:
moučník z polenty,
polenta s jablky,
polenta recepty,
jak se vaří polenta,
moučníky z polenty,
dezert na oslavu,
dezerti jabka,
recepty z polenty dia,
polenta na veceri,
polenta recept z mikrovlnky,
recept na moucnik z polenty,
jak vyrobit polentu,
susenky z polenty,
polenta,
jabko karamelovy dezert,
poenta s jablky,
moičník z polenty,
moucnik z polenty,
polenta jako dezert,
dezerty na oslavu recepty
Suroviny:
polenta instantní,
džus jablečný
Komentáře (6)
V líné variantě ohřeji 500 ml džusu asi na 2 min v mikrovlnce na plný výkon, pak přimíchám polentu (trochu méně asi 80 g) a opět vlním cca 3-5 min. Dokonce, když jsem na začátku dala jednou polenty více, dalo se vše ještě napravit a přimíchat džus.
Na rozlámané Jiřinky jsem dala několik lžic polentového dezertu a ozdobila kompotovanými třešněmi. Vše jsem nechala vychladit. Hezky to v lednici ztuhlo. Sušenky by možná ani být nemusely, ale kompotované ovoce je s dezertem moc dobré. Návštěva mlaskala.
Pokusím se přidat foto. Ještě jednou dík!