Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkou

varilamyskakasicku Kuchařka:

Moučníky , Ostatní, Perníky 24 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

250 g polohrubé mouky
1 čajová lžička sody nebo 1/2 prášku do pečiva
3 vejce
Nyní v akci
70 g másla
Nyní v akci
100 g sušených brusinek
50 g hnědého třtinového cukru
100 ml tekutého medu
1 čajová lžička strouhané citrónové kůry
1 čajová lžička perníkového koření
1 čajová lžička mleté skořice
60 g nasekaných oříšků
2 polévkové lžíce citrónové šťávy
300 g oloupané a nastrouhané dýně nebo mrkve
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu
rum nebo rumová tresť
400 g švestek
čokoláda na vaření nebo čokoládová domácí poleva
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě polévkové lžíce polohrubé mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Dýni zbavíme slupky a nahrubo nastrouháme.

  2. Do této žloutkové tekuté směsi vmícháme tekutý med. Přisypeme omytou a nastrouhanou citrónovou kůru, perníkové koření, skořici, nahrubo nastrouhanou dýni, brusinky a oříšky rozdrcené na malé kousky.

  3. Přidáme také další mouku se sodou a vše vymícháme do hladkého těsta. Zvlášť ušleháme tuhý sníh z bílků a 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy.

  4. Tuhý sníh nakonec opatrně a zlehka zamícháme do připraveného těsta. Těstem naplníme plech (formu) vymazaný máslem a vysypaný moukou.

  5. Švestky omyjeme, pokrájíme na osminky, pokapeme rumem a poklademe na povrch těsta a dáme péci do předehřáté trouby na cca 45 minut. Jestli je těsto upečené, zjistíme propíchnutím špejlí. Pokud se těsto nelepí, je již upečeno.

  6. Po upečení necháme moučník vychladnout a poléváme čokoládovou polevou a zdobíme nastrouhanou čokoládou, ovocem a šlehačkou.

Poznámka

Někdy dám do polevy i trochu povidel.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkou

  • Ivana79 Ivana79

    Ivanka,už som ho aj upiekla:-)aj keď bez čerstvých sliviek,ale už som musela dať recept mame aj švagrinej,je taký dobrýýý:-*:-*Použila som mrkvu a jablko a pridala som sušené slivky.Pridávam foto:-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Tak toto som zbadala v náhodných receptoch a odvtedy tu slintám:-p:-ptak tomuto hovorím medovník,vyzerá úžasne:-)):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jůů to vypadá krásně:-K:-p+13:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Bahula: ani se neptej, před spaním listuji v knížce maminky manžela, která už není mezi námi a pak si to vše dle sebe měním, nebo jdu a udělám podle fantazie, někdy to vyjde, někdy to nevyjde;-):-/

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    No kde Ty na ty nápady chodíš :yes:+

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-)):-Dpipre:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    1974andrea: zkus, já to tam dala, měla jsem ji dlouho doma:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    zuzun: nebudeš, jen si občas zobneš,:-K;-)

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    jejda, taky nadhera a taky se syrovou dyni!!! vypada uuuuzasne! ted teda fakt nevim co udelam, asi toto aj ten zavin! Bod , no jasan, to budu zas tlusta!:yes::-D

    Odpovědět

  • Strowberry Strowberry

    to vypadá báječně :-*:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    varilamyskakasicku:Ale to já tam zase nastrouhnu tu dýni, mám jich asi 5, tak s nima nebudu šetřit:-D

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    jarka skrobakova: Jaruško, 70 g másla a díky:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    1974andrea: tož, proč ne? Můžeš místo dýně dát i mrkev, ananas, cokoliv:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ivčo, to vypadá dobře:-p:yes:, dýni mám, brusinky mám, švestky mám, med mám, hnědý cukr mám ... tak bych mohla zkusit, což?:-D

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    to je krásná buchtička, a kolik másla Myšičko? moc se mi líbí Tvůj recept :-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo