Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Starofrancouzská omáčka s uzeným jazykem

Pokud jste milovníci křenové omáčky s uzeným masem, tento recept nabízí alternativu jak jí uvařit trochu jinak. Bešamelový základ s vůní hub a bylinek. A je jen na vás jakou si zvolíte přílohu, nebo si jí dáte bez masa.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 918 kJ /
1 175 kcal
Bílkoviny28,31 g
Tuky90,69 g
Vláknina14,38 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 642 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy55,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme máslo a osmažíme na něm najemno nakrájenou cibuli. Přisypeme mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. K hotové jíšce postupně přiléváme mléko. Dobře rozšleháme a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a přidáme na plátky nakrájené žampiony. Nakonec přidáme lžíci nasekané pažitky a petrželky. Krok 2: Velmi zvolna vaříme asi 30 minut. Potom omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a propasírujeme přes sítko. Hotovou omáčku posypeme zbytkem nasekané petrželky. Krok 3: Omáčku podáváme k vařenému masu (já jsem měla s vařeným uzeným vepřovým jazykem), jako přílohu můžeme přidat dušené houby a k tomu bagetu opečenou s česnekovým máslem. Místo bagety se mohou použít například špecle.

TIP: Jak restovat žampiony

Zveřejněno 28. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Starofrancouzská omáčka s uzeným jazykem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5KWv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Starofrancouzská omáčka s uzeným jazykem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5KWv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ty náhodné recepty....souhlasím s prvním komentářem Rebuše...och:yes::yes::yes:

Zajímavá kombinace a chuťově lahodná omáčka, pochutnali jsme si :-p Podávala jsem s haluškami a bylo to dobré. Posílám bod i foto :yes:

moc bych si pochutnala, :-p:yes::yes::-)):-K

To je velmi zajímavý recept.:-O Musím vyzkoušet. A s tím jazykem...:-*:-p:yes:

to vypadá úžasně

:-p:-p Dalšíbodík už se řítí;-):yes::yes:

Jazyk je vynikající masíčko. :-p Znám ale jen s křenovou omáčkou. Konečně změna. VYNIKAJÍCÍ !!! :-p

Bahulko, včera jsem vařila dačo podobného, žampionovou máčku a k tomu jsme měli houskový knedlík a uzené koleno, toto je také skvělé dlabání, vidíš, jak Rebuščiny chutě prohání? ;-):-p:-K +3:yes:

no, co na tohle říci:-?:-? jazyk mám až na vestici:-S, ruměnec v líci, v oku touhu, v břiše hlad:-// a to jsem tě měl(a) celkém rád(a).. chápej.. ženský rod mi tu neštimuje.. o jéééé:-S:-8:-D:-D:-D
překrásná omáčka., to jazyčisko.. to je uzené, néééé:-8:-?:-D:-D:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
omacka k uzenemu jazyku, co k vepřovemu jazyku, cibulová omáčka s uzeným, cibulová omáčka s uzeným masem, omačka k jazyku, křenová omáčka s uzeným jazykem, příloha k uzenemu, omáčka k vařenému jazyku, starofrancouzská žampionová omáčka, omáčka k vepřovému jazyku, priloha k uzenemu kolenu, co k uzenemu, omáčka k uzenému kolenu, přílohy k uzenému kolenu, omačka ke kolenu, starofrancouská omáčka, křenová omáčka k uzenému jazyku, omáčka k vepřovým jazykům, omáčka k vepřovému kolenu, příloha k uzenému jazyku

Suroviny:
máslo, mouka hladká, mléko, cibule, žampióny, sůl, pepř mletý, pažitka, petrželka, jazyk uzený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu