Arabský pita chléb
Arabský chléb pita je tradiční chléb, který se v našich zemích velmi rychle zabydlel díky jenom mnoha variantám využití v kuchyni. Může být přílohou i hlavním jídlem. To pokud pitu naplníme salátem, masem či uzeninou. Prostě všestranný pokrm.
Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Energie | 16 180 kJ / 3 867 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,50 g |
Tuky | 41,65 g |
Vláknina | 34,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,84 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 736,29 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Arabsky chleb muzeme dale plnit napr. gyrosem nebo jinou masovou smesi, salaty a dresinky.
Chleb je mozne skladovat v mraznicce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2013 22:10
magdalenka: To mi povidej..take musim pect casto, doma si na to zvykli..nejhorsi je, ze mi chleb vetsinou rozeberou hned po upeceni, jen tak bez niceho a ja tak muzu zacit znova....jeste jednou moc dekuji za vyzkouseni.
5. 1. 2013 12:18
Pitu máme s dcerami rády, ukládám a díky posílám.
5. 1. 2013 10:07
aisha:Ďakujem ti, mne to akosi nedošlo do makovice...
(Uplietla som si na seba bič, dostala som na ráno návrh, že by som mala zas piecť pita chlebík...)
(Uplietla som si na seba bič, dostala som na ráno návrh, že by som mala zas piecť pita chlebík...)
5. 1. 2013 07:24
magdalenka: Dekuji za vyzkouseni , jsem rada, ze se chlebik povedl. Ohledne peceni, remoska hreje pouze z vrchni casti, coz prave pita chleb potrebuje. Aby dole nezustal chleb bily, polozim remosku na sporak, v mem pripade plynovy, zapalim a ztlumim na minimum, aby se chleb nepripalil.
4. 1. 2013 21:15
Ahoj, piekla som pita chleby v rúre, na mriežke, asi 5 minút, sú krásne a nafúkané, takže recept je výborný. Ďakujem zaň.
Len v texte ma zaujalo niečo, čomu nerozumiem -
"Remosku rozpalime na vysokou teplotu. Polozime ji na plotynku, kterou take zapneme, ovsem na minimum."
Ja si pod remoskou predstavujem elektrický spotrebič na pečenie. Vysvetlíš, ako to pečieš ty? Ďakujem.
Len v texte ma zaujalo niečo, čomu nerozumiem -
"Remosku rozpalime na vysokou teplotu. Polozime ji na plotynku, kterou take zapneme, ovsem na minimum."
Ja si pod remoskou predstavujem elektrický spotrebič na pečenie. Vysvetlíš, ako to pečieš ty? Ďakujem.
1. 11. 2012 23:37
Dělávám pitu často,hlavně přes léto když grilujeme.Připravím těsto a pak už jen šoupnout na litinu a jsou fakt vynikající.Jen do těsta nedávám cukr.K tomu grilované maso a kysaná smetana s česnekem a solí.Zelenina sezonní,co vyroste na zahradě.
3. 10. 2012 22:00
To musím též vyzkoušet. Fotka je velmi lákavá
3. 10. 2012 20:20
V receptu jsem upresnila dobu peceni, na to jsem zapomnela..
3. 10. 2012 19:51
Veronika.Hrozna: Staci cerstvy chleb zamrazit. Ja to tak take delam, zustane krasne mekoucky a behem 5 minut je rozmrazen...
3. 10. 2012 19:36
Bezva Uloženo k pita chlebu máme doma přímo citový vztah
3. 10. 2012 19:02
Já už tento chleba zkoušela 3 x a nikdy se mi nepodařil,když to bylo čerstvé ,tak se to dalo jíst a pak to bylo gumové,že se to nedalo ukousnout! Dělala jsem podle recptu z arabské kuchařky.
3. 10. 2012 16:08
aisha: Aisho, ten chlebík zaručeně vyzkouším, láká mě, jakou má chuť, ještě nikdy jsem takový nejedla a určitě se dá dělat v Domácí pekárně že Dávám ti 7.bod
3. 10. 2012 15:13
aisha: ok, čili to bude ta půl kostka.
supr. už se těším na pečení
supr. už se těším na pečení
3. 10. 2012 15:03
Tak jsem to zvazila, je to 10 g..
3. 10. 2012 14:55
Ja drozdi kupuji ve velkem baleni 0,5 kg, takze kolik je lzice, netusim.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 13 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 16 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 18 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 6 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 7 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 7 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 9 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 9 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 11 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 12 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pita chleba pita chleb chléb pita recept recept na pita chleba pita chleb recept pita chleba recept chléb pita recept na chléb pita recept pita domaci arabsky chleb pita chleba bez droždí čím naplnit pita chléb recept na pita chléb pita pita chleba s česnekem pita chléb bez droždí arabské recepty pita recept recepty pita chléb recept pita chleba
Suroviny: mouka hladká, voda, droždí sušené, sůl, olej olivový, cukr
Arabský pita chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zYqY
47 názorů