Náplň do laskonek
Pokud máte rádi laskonky, prozradíme vám recept na nadýchaný bílkovo-máslový krém s mletými ořechy a vaše sváteční laskonky budou lehounké jako peříčko. Trik spočívá ve šlehání bílků nad párou, čímž zajistíme jejich trvanlivost.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 178 kJ / 1 238 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,58 g |
| Tuky | 94,89 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 468 mg |
| Sodík | 147 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 83,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 11. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Náplň do laskonek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYPy
Moje poznámka
Náplň do laskonek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYPy
Nejnovější recepty
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 2 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 3 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 3 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 2 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 2 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 3 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 3 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 4 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 4 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 4 hodinami
Koka sušenky
habis před 5 hodinami
Tématické fráze:
krem do laskonek,
laskonky recept,
krém na laskonky,
oříškový krém do laskonek,
laskonky krém,
laskonky s krémem,
laskonky náplň,
recept na krem do laskonek,
krém do laskonky recept,
klasicky krem do laskonek,
krém do laskonek recept,
krém na laskonky recept,
laskonky ořechové,
orechove laskonky,
náplň na laskonky,
máslový krém do laskonek,
krém na laskonky s oříšky,
krém laskonky,
laskonky ořechove recept,
nejlepší krém do laskonek
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
ořechy vlašské,
bílek,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (39)
děkuji, zítra tedy vyzkouším takhle
Tolik k receptu, na nějž odkazuje p. casino. Jedla jsem ale i laskonku s běžným nastavovaným krémem, do kterého byly přidány nastrouhané opražené lískové oříšky místo griliáše. Je to jednodušší a také dobré.
Když dovolíte - zde na Top od pí janky3
https://www.toprecepty.cz/recept/52045-krem-do-las...
Vlastně nejdřív vyšlehám máslo s kaší a až pak zašlehám griliáš.
No v současnosti je běžné, že cca každá druhá prodávaná laskonka je bez jakékoli jádrové vložky v krému, tak bych se držel receptu a s oříšky (ořechy, kokosem) to nepřeháněl
Tak jsem se parádně "sekl"
Omlouvám se
Šedivá je teorie, ... ... ...
Zatímco skořápky (makronky) s "mým" krémem byly po šesti hodinách zralé ke konzumaci, tak skořápky (makronky) s vaším krémem byly pořád tvrdé jako kokosy
Omlouvám se
To srovnání šlehané hmoty na laskonky s listovým těstem na trubičky je poněkud nešťastné…
***
Laskonky jsem nedělal už pár let…
Na víkend ale chystám dvě přepravky makronek (těsto na korpusy je takřka stejné jako na laskonky) tak náplň podle tohoto rcp vyzkouším. Zatímco korpusy laskonek mají vydržet křupavé 3 dny (ve styku s krémem jen trošku povolí), tak makronky naopak mají po naplnění krémem a rozležení (trvá to podle druhu krému cca 6 hodin) shora zůstat křupavé, ale uvnitř musí změknout, aby se rozplynuly na jazyku. Pokud se krém bude chovat jak předpokládám, tak jím nemůžu (teoreticky) nic pokazit.
Určitě podám raport
mischie: Eva:
Aneta : má pravdu
S tímto krémem to ani jinak dopadnout nemůže, paseku tu dělají použité bílky. To může fungovat řádově hodiny, ale prodávané laskonky mají trvanlivost 3 dny a to proto, že krém obsahuje minimum vody.
V domácích podmínkách je nejjednodušší vyšlehat máslo s cukrem (kdo má, použije fondán) a přidat jádrovou složku, příp. kakao, kávu, karamel.
*
Zdali jsou zde ještě pamětníci krému s griliášem? To bylo maso, že!