

Jahodový dort...
Suroviny 16 porcí
- 1 šlehačka
- trubičky nebo cukrářské piškoty
- 100 ml mléka
- 30 g želatiny
- 300 g jahod
- asi 100 g cukru (dle chuti)
- 400 ml zakysané smetany
- dětské piškoty
Postup přípravy receptu
Ušlehejte 1 šlehačku.
Dortovou formu potřete po obvodu dna proužkem šlehačky a formu po obvodu vyplňte trubičkami (žlutohnědé pruhované) nebo cukrářskými piškoty.
Rozpusťte ve 100 ml mléka 30 g mleté želatiny.
Rozmačkejte 300 g jahod, vmíchejte (100 g) cukru, 400 ml zakysané smetany, želatinu, šlehačku.
Nalijte polovinu do formy, poklaďte 100 g dětských piškotů, zalijte zbylou hmotou a nechte v chladu ztuhnout. Ozdobte šlehačkou a jahodami.