

Pečený králičí hřbet s dušenou mrkví
Suroviny 4 porce
- 4 králičí hřbety
- 250 g prorostlého uzeného boku
- 6 stroužků česneku
- kmín
- celý pepř
- sůl
- Dušená mrkev:
- 1 kg mrkve
- 200 ml mléka
- mouka
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
Očištěné hřbety nasolíme, dáme do pekáče, posypeme na plátky nakrájeným uzeným bokem, na plátky nakrájeným česnekem, pokmínujeme a opepříme. Dáme do trouby péct asi na hodinu. Během pečení podléváme vodou.
Příprava dušené mrkve: Nejdříve mrkev omyjeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do hrnce a přilijeme trochu vody, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Potom přidáme mléko a přivedeme do varu. Osolíme. Pak zahustíme jíškou a za stálého míchání, necháme ještě pět minut povařit.
Podáváme nejlépe s vařeným bramborem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečený králičí hřbet s dušenou mrkví
K receptu nejsou žádné komentáře.