

Velikonoční křehká ořechová vajíčka
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 120 g Hery
- 80 g moučkového cukru
- 40 g vlašských ořechů (mleté)
- špetka mleté skořice
- trochu vanilkového cukru
- pár kapek citronové šťávy
- trošku citronové kůry
Postup přípravy receptu
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme ho v lednici odpočinout. Potom vyválíme plát asi 2-3 mm vysoký a z něj vykrajujeme vajíčka, která upečeme zvolna dorůžova.
Po vychladnutí slepíme libovolným krémem a ozdobíme čokoládou nebo citronovou polevou. Já použila krém oříškový: 100g másla, 100g moučkového cukru a 100g mletých vlašských ořechů vyšleháme na krém.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: staré Právo (Muž v hrnci)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Velikonoční křehká ořechová vajíčka
-
Tentokrát jsem slepila marmeládou a ozdobila bílkovou polevou
-
zizala:přesně tam jsem je kupovala
-
Nadja: například tady:
http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/produkt/mini-str... -
yanull: děkuji, měla jsi pravdu. Mně se zdály docela ostré tvary (a také jsem neviděla tak maličká vykrajovátka), tak jsem vykrojení zavrhla. Ale asi se těsto nerozlévá při pečení.
Irule: děkuji -
yanull:děkuji
-
Nadja:jsou to vykrojené středy. Ale z marcipánu by ozdoby taky šly, záleží na fantazii
-
Nadja:Já si myslím, že to je druhá polovina vajíčka s vykrojeným středem a to bílé je krém, tedy jestli mne zrak neklame
Autorce posílám velikonoční bodík
+3
-
Z čeho jsou ty bílé ozdůbky - z marcipánu?