Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 522 kJ / 603 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,23 g |
| Tuky | 42,61 g |
| Vláknina | 12,23 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 884 mg |
| Sůl | 2,17 g |
| Sacharidy | 35,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrole si rozehřejeme olej.
Krok 2: Zpěníme cibulku přidáme hořčici, pepř, nové koření, sůl, bobkový list, půl lžíce cukru, půl lžíce citonové šťávy a půl lžíce octa.
Krok 3: Trochu to podlejeme a přidáme půl nastouhané zeleniny, na to položíme osolené o opepřené(já použila bílý pepř) plátky masa a zasypeme zbytkem zeleniny.
Krok 4: Celé to zalejeme vodou nebo jemným vývarem, aby to bylo potopené.
Krok 5: Vaříme minimálně 1,5 hodiny, potom vyndáme plátky masa, kuličky pepře, nového koření a bobk.listy.
Krok 6: V kastrolu zbyde zelenina ve vývaru, kterou rozmixujeme a přidáme smetanu.
Krok 7: Dochutíme zbytkem citonu, octa a cukru.
Krok 8: Podle chuti přidáme sůl. Když se nám bude zdát omáčka řídká, tak zahustíme záklechtkou(trocha hl.mouky+voda nebo mléko) a chvíli na mírném ohni povaříme. Dobrou chuť!!
Zveřejněno 31. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZGVE
Moje poznámka
Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZGVE
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 11 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 12 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 15 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 16 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 5 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 6 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 8 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 8 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 8 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 9 hodinami
Tématické fráze:
recepty svíčková hovězí,
hovězí svíčková recepty,
recepty hovězí svíčková,
hovězí svíčková,
recept hovezi svickova,
hovězí svíčková v troubě,
svičkova hovězi,
recepty z hovezi svickove,
hovezí maso na svíčkovou,
svíčková v troubě nebo v hrnci,
hovězí svíčková recept,
hovězí svíčková maso recepty,
svíčková pro začátečníky,
čína z hovězí svíčkové,
svickova z hoveziho masa,
svíčková dělaná v troubě,
svíčková omáčka pro začátečníky,
svíčková z hovězích plátků,
svíčková z hovězího,
vaříme z hovězí svíčkové
Suroviny:
plátek hovězí,
sůl,
olej,
cibule,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
cukr,
šťáva citronová,
ocet,
hořčice plnotučná,
mrkev,
petržel,
celer,
smetana sladká
Komentáře (11)
Jelikož jsi jí sem dala pro začátečníky, tak pro ty je jednoduchá. Dávám ti toho 1.boda
Tento jednoduchý recept si určitě najde své příznivce a zcela jistě chutná výborně.