

Bulky chudého vandrovníka
Suroviny
- Na omládek:
- 100 g vody
- lžička sladěnky
- 15 g čerstvého droždí
- 120 g hladké mouky
- - suroviny promícháme v těstíčko a zakryté necháme hodinu kynout
- Dále:
- 170 g vody
- 1,5 rovné lžičky soli
- lžička drceného kmínu
- 4 lžíce oleje
- 50 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 200 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (8-10) a z každého uděláme bulku. Oválíme je v mouce, uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií a každou bulku lehce několikrát svrchu nařízneme.
Po vykynutí (asi 30 minut) bulky upečeme v dobře vyhřáté troubě (200-220°C/20-30 minut).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bulky chudého vandrovníka
-
cathleen: a to príde mladý pán rovno po obede zo škôlky...
-
magdalenka:
ale je to zlaté! Vědí, že babička pro ně vždycky něco dobrého bude mít!
-
cathleen: raz mi zjedia aj hlavu...
prídu a okamžite: "ja som hladný (á)..."
-
magdalenka: jak píše zizala - máš je moc hezké
doufám, že prďolkům chutnaly...?
A děkuji za fotku! -
magdalenka: máš je moc hezke
-
Dnes som tvorila z tohto cesta a podľa tvojho návodu "srdiečkové" bulky pre deti...a pridávam foto. (Foto nedokonalé, "na živo" nie sú také bledé...)
-
magdalenka: děkuju!
Majkaa: v kterékoliv zdravé výživě. Vypadá jako tmavý med a pokud bude uložená v lednici a nabíraná vždy čistou suchou lžičkou, vydrží nezměněná do spotřebování - i dlouho po záruce -
Cesto mi veľmi vyhovuje, chuť perfektná. Dnes som z tejto dávky vyrobila tri "ždímance", nechcelo sa mi robiť bulky. Kmín - rascu - som nedala, ale hrsť slnečnicových semien. Tiež výborné. Pridávam foto.
-
Kde se dá koupit sladěnka a jak dlouho vydrží v lednici
-
mirca75: můžeš, Miri, obsahuje jednoduché cukry, které kvasinky lépe zpracují (musela jsem mrknout, neznám ho). Ale sladěnka navíc obsahuje i zbytky enzymů a ty jsou kvasinkám v rozjezdu také velice prospěšné. Proto ji mám doma v lednici pořád
-
Milé dámy
, vy mě zlobíte. Pečete takovou nádheru. Jste moc šikovné
Cathleen, lze sladěnku zaměnit za pšeničný sirup? -
magdalenka: děkuju
i za foto
Říznuté je máš pěkně!
-
Sú skvelé, vďaka za recept...(narezala som hlbšie, akosi ma to lákalo...) pridávam fotku.
-
cathleen: alebo mám ťažsiu vodu, alebo som zle odvážila múku...(u mňa klasika)
-
magdalenka: díky, opravím, aby se nepletlo. Ale je to správně, kdysi dávno jsem psávala ml i g, teď už jen gramy, je to přesnější a zdá se mi, že i rychlejší - vše odvážit.
Ano, rozmícháš, je to klasický omládek