Bulky chudého vandrovníka

Suroviny

Na omládek:
100 g vody
lžička sladěnky
15 g čerstvého droždí
120 g hladké mouky
- suroviny promícháme v těstíčko a zakryté necháme hodinu kynout
Dále:
170 g vody
1,5 rovné lžičky soli
lžička drceného kmínu
4 lžíce oleje
50 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
150 g pšeničné chlebové mouky
200 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (8-10) a z každého uděláme bulku. Oválíme je v mouce, uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií a každou bulku lehce několikrát svrchu nařízneme.

  3. Po vykynutí (asi 30 minut) bulky upečeme v dobře vyhřáté troubě (200-220°C/20-30 minut).

Poznámka od kuchařky

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Komentáře k receptu Bulky chudého vandrovníka

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    cathleen: a to príde mladý pán rovno po obede zo škôlky... :-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    magdalenka: :-D:-D ale je to zlaté! Vědí, že babička pro ně vždycky něco dobrého bude mít! :-*

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    cathleen: raz mi zjedia aj hlavu...:-D prídu a okamžite: "ja som hladný (á)..."

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    magdalenka: jak píše zizala - máš je moc hezké <3 doufám, že prďolkům chutnaly...?:-8
    A děkuji za fotku!:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    magdalenka: máš je moc hezke:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Dnes som tvorila z tohto cesta a podľa tvojho návodu "srdiečkové" bulky pre deti...a pridávam foto. (Foto nedokonalé, "na živo" nie sú také bledé...)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    magdalenka: děkuju!:-K

    Majkaa: v kterékoliv zdravé výživě. Vypadá jako tmavý med a pokud bude uložená v lednici a nabíraná vždy čistou suchou lžičkou, vydrží nezměněná do spotřebování - i dlouho po záruce;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Cesto mi veľmi vyhovuje, chuť perfektná. Dnes som z tejto dávky vyrobila tri "ždímance", nechcelo sa mi robiť bulky. Kmín - rascu - som nedala, ale hrsť slnečnicových semien. Tiež výborné. Pridávam foto.

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Kde se dá koupit sladěnka a jak dlouho vydrží v lednici8-(

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    mirca75: můžeš, Miri, obsahuje jednoduché cukry, které kvasinky lépe zpracují (musela jsem mrknout, neznám ho). Ale sladěnka navíc obsahuje i zbytky enzymů a ty jsou kvasinkám v rozjezdu také velice prospěšné. Proto ji mám doma v lednici pořád ;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Milé dámy:-K, vy mě zlobíte. Pečete takovou nádheru. Jste moc šikovné
    Cathleen, lze sladěnku zaměnit za pšeničný sirup?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    magdalenka: děkuju :-) i za foto :-K Říznuté je máš pěkně!:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Sú skvelé, vďaka za recept...(narezala som hlbšie, akosi ma to lákalo...) pridávam fotku.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    cathleen: alebo mám ťažsiu vodu, alebo som zle odvážila múku...(u mňa klasika) :-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    magdalenka: díky, opravím, aby se nepletlo. Ale je to správně, kdysi dávno jsem psávala ml i g, teď už jen gramy, je to přesnější a zdá se mi, že i rychlejší - vše odvážit.
    Ano, rozmícháš, je to klasický omládek;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vandrovnik sladěnka se da kde koupit koupit sladenka bulky plnené masem kde se da koupit sladěnka? bulka s masem chudy testo vandrovníci sýrové bulky s uzeným masem recept bulky s masem vandrovníky