Italský salát
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Než mne napadnou zastánci "pravé italské kuchyně", že takto se v Itálii nevaří, tak uvádím, že recept už mám pár let z doby, kdy jsem v Itálii byla, salát máme moc rádi.
Patří tam sušená rajčata, ta mi došla, nahradila jsem je čerstvými
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2021 00:17
Sýrů typu parmazán je spousta, jen se musí jmenovat jinak než ten "pravý" parmazán Parmigiano Regiano. Tento název je totiž zapsanou ochranou známkou pro sýry z Parmy a okolí. A pokud se dělá úplně stejný sýr v jiném regionu Itálie, nesmí se jmenovat parmazán (Parmigiano). U nás se dá běžně koupit Parmigiano Regiano, Grana Padano, Gran Moravia (dělají Italové na Moravě a prodávají hlavně v Itálii). Rozdíly nepoznáte, tedy kromě rozdílů v ceně. My jsme si oblíbili podobné sýry Pecorino (Pecorino Romano, Pecorino Toscano), ty jsou vyráběné z ovčího mléka a jsou trochu pikantnější. Jako náhražka parmazánu se dá použít také litevský sýr Džiugas, který je u nás také často k dostání. Když píšu "u nás", myslím tím supermarkety Lidl, Kaufland, Albert, Tesco …, tam je běžně kupujeme.
20. 7. 2016 17:29
cathleen: ano, sekla jsem se, omlouvám se
magdalenka: doplnila jsem to do receptu, fakt tam patřej sušená rajčata, ta mi došla, takže jsem dala čerstvá
Na blbiny casina nereaguju.
magdalenka: doplnila jsem to do receptu, fakt tam patřej sušená rajčata, ta mi došla, takže jsem dala čerstvá
Na blbiny casina nereaguju.
20. 7. 2016 10:06
Mi ten rcp přijde zvojtěný celý
No, možná byla autorka v It. dááávno a trošku si už nepamatuje...
Už ten poměr 1:1: pominu-li cenu, tak by to tedy byla síííla ( a nepište mi, že ať si tam dám surovin podle sebe!)
Hlávkové zelí? A nebyl to spíše nějaký salát a spíše listový než hlávkový
...a bohatě se sype sýrem fakt jen v Česku
No, možná byla autorka v It. dááávno a trošku si už nepamatuje...
Už ten poměr 1:1: pominu-li cenu, tak by to tedy byla síííla ( a nepište mi, že ať si tam dám surovin podle sebe!)
Hlávkové zelí? A nebyl to spíše nějaký salát a spíše listový než hlávkový
...a bohatě se sype sýrem fakt jen v Česku
20. 7. 2016 09:09
hosta: netvrdím, že nepůjde Jen mě napadlo, jestli se spagetka nesekla v názvu sýru, když píše, že je GM levnější než mozzarella.
20. 7. 2016 08:57
cathleen: jako náhražka za parmazán možná Sušená rajčata? vidím normální, ale se sušenými by mi taky chutnalo
20. 7. 2016 08:37
Sušené naložené paradajky, alebo čerstvé, ako máš na fotke?
20. 7. 2016 08:00
Spagi, nespletla ses s náhražkou za mozzarellu (v Surovinách)? Gran Moravia jednak zcela jinak chutná (salát s ní bude podle mě jiný), ale hlavně je o dost dražší než mozzarella.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 1 hodinou
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 11 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 33 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame, s wasabi dostane pikantní nádech
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: italský salát italský listový salát italske salaty italský zeleninový salát zálivky na listové saláty zálivka na listový salát italské zeleninové saláty italský salát s mozzarelou italské salámy zálivka na listové saláty pravý italský salát italský salát s mozzarellou italské zeleninové saláty veg. zalivka na italsky salat listovy salat zalivka recept na zálivku na listový salát salát z italského salátu saláty italské listové saláty mám ráda recepty top italske salaty
Suroviny: rajče sušené v oleji, okurka salátová, zelí hlávkové, olivy černé, bazalka čerstvá, parmazán, olej olivový, ocet balsamiko, sůl, pepř, cukr
Italský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PV1l
7 názorů