Houbovec z Chuchelny

spagetka Kuchařka:

Houby 6 názorů

32

Suroviny

500 g hub (v létě čerstvé, v zimě mražené i sušené)
sůl
petrželka
libeček
muškátový květ
pepř
300 g sladké smetany
150 g polohrubé mouky
6 vajec
30-40 g tuku
strouhanka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájíme houby na kousky, osolíme, přidáme petrželku a ostatní koření a na trošce tuku podusíme.

  2. Polovinu smetany přivedeme k varu a do ní vlijeme druhou část smetany, ve které ale nejprve rozmícháme mouku.

  3. Za mírného varu stále mícháme. Vznikne polotuhé těsto, které vymíchame do zchladnutí a nesmí se chytat nádoby.

  4. Přidáme zbylý tuk a žloutky.

  5. Nakonec přidáme sníh a houby a opatrně promícháme.

  6. Upečeme v troubě do růžova.

Poznámka

Tomuhle se u nás říkalo letní hubník nebo houbovec - aby bylo jasné, o jakou variantu jde.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Houbovec z Chuchelny

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Marti, sušených hub do stejného pekáče dávám asi 60 - 100 g - nevážím to, dělám odhadem - cca 4 hrsti?, máme rádi, když jsou cítit houby, takže větším množstvím nic nezkazíš, ale ¨mám tu hubník i na ty sušený, podle mě je lepší na ty sušený houby, mrkni http://www.toprecepty.cz/recept/3319-hubnik-z-jize...;-);-)

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Sice je zima, ale tohle mě láká vyzkoušet i teď. Jenom nevím kolik sušených hub mám dát místo těch 500g čerstvých:-?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    jo zkus, uvidíš, že půjde :yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    libecek je uzasna bylinka....pokial ho nemam tak fazulkovu polievku ani nezacnem varit...fakt neviem kde ho mam zohnat....asi si ho vysejem do crepnika a skusim ho pestovat tak ako ty

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jani, já si libeček pěstuju prakticky po celý rok v květináči, nějak si zvyknul nebo co. Ale vždycky mám ještě hromadu sušeného a mraženého, protože ho spotřebuju kvanta. Jo a mrkni se po něm mezi bylinkama v KAufu nebo i v Albertu. U nás ho měli - zelený, ale za moc nestál. Jooo a určitě je sušený v Kauflandu od docela dobré firmy, tak by to neměl být podfuk ;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Kde mám u čerta brát pořád ten libeček?:-(( Jsem ho měla tolik v mražáku a co dělám tvoje recepty, jsem asi králík, nebo co, libeček je v tahu!:-( Teď mi asi nenaroste a v obchodě tak seženu leda zelenou petrželku:-/

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: houbovec houbovec z čerstvých hub bramborový houbovec houbovec recept hubník, houbovec houbovec ze sušených hub houby do mražáku bramborový hubník sladký houbovec recept na houbovec sušené houby z kauflandu houbovec z cerstvich hub hubník houbovec vánoční houbovec zamrazení bedel zamrazení bedel mražené bedly hubník se smetanou hubník - houbovec houbovec z mražených hub

Zapomněl/a jsem heslo