Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory
Dva druhy prejtu, jeden světlý jitrnicový a druhý tmavý jelítkový, se výborně doplňují s vařeným bramborem a kysaným zelím. Prejt zapečte v troubě dozlatova a servírujte hladovým strávníkům jako odměnu za povedenou zabíjačku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 283 kJ / 68 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,93 g |
Tuky | 0,33 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,42 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poXy
Moje poznámka
Domácí prejt a "kroupy" se zelím a brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/poXy
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 10 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 10 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 10 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 10 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 11 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 11 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 12 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 12 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 13 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 13 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 13 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 13 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 14 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 15 hodinami
Tématické fráze:
prejt se zelím a bramborem,
jelitový prejt na pánvi,
prejt s bramborem,
jelítkový prejt recept,
zabijačkové kroupy recept,
kroupový prejt,
prejt e zelím a bramborem - recept,
prejt se zelím a bramborem - recept,
jak upravit prejt,
kroupový prejt recept,
jak připravit prejt,
jak uvařit kroupy na zabijačku,
jelítkový prejt,
červený prejt,
zabijačkové kroupy,
zabijačka kroupy,
domácí zabijačka recepty,
jelítkový prejt a brambory,
kroupy se zelím,
recepty domácí zabíjačka
Suroviny:
prejt,
prejt,
cibule,
brambory,
zelí kysané,
ocet,
cukr,
sůl
Komentáře (65)
***
Když peču zabíjačku (jedno zda prejty ve střevech, či volně ložené) tak navrch pokladu 1/2cm plátky podbradku (pro ignoranty: lalok) z ovaru
Má rada na závěr - raději už sem žádné příspěvky nevkládejte. Jelikož jsem muž a nevařím, hledal jsem recept, jak si můžu kupovaný prejt připravit a nenašel jsem nic jiného, než tento nesmysl. Potřeboval jsem (jako laik) vědět do čeho ten prejt dát, jak dlouho a na kolik stupňů dát do trouby, jestli zvolit horkovzdušný režim, nebo vrchní těleso, nebo spodní ohřevné těleso, nebo obě tělesa. Jak dlouho péct v minutách alespoň přibližně. Jak a čím dochutit. Nač je v ingrediencích uvedena cibule, když nikde v receptu nepoužijete. Zkrátka, raději si další recepty odpusŤte a dejte prostor ženským, které to určitě zvládnou lépe.
http://www.toprecepty.cz/recept/4187-domaci-prejt/
Prečo sa pýtaš Andrey?
Jak připravit zelí a napsáno "můj originální recept"
A k čemu by bylo tam ty invektivy ponechat? To, že autor je velice "svérázný", už přece všichni víme
Když se nad tím zamyslíte - tady je takových receptů víc, třeba chléb s máslem a podobně. Tohle je na podobném principu. Ještě tu možná není, kterak ohřát párky
Ještě by tam admin mohl vrátit všechno, co tam bylo včera, včetně toho, že neznáme domácí zabíjačku a jsme drbny
Brambory uvařit zvládne snad každý a zelí si udělejte dle sebe
http://www.toprecepty.cz/recept/31961-stouchane-br...
Josefe nemohl by ses k tomu vyjádřit - a poprosím bez urážek mé osoby
To bys rovnou mohl začít přidávat "recepty" na ohřátí sekané, "recept" na čaj, tureckou kávu, ohřáté párky
Btw. - pořád čekám na vyjádření autora u jeho dalšího receptu http://www.toprecepty.cz/recept/26324-krkovice-na-..., kde přikázal odstranit fotku maris a sám vložil fotku "půjčenou" a tvrdil, že je jeho
Na fotkách ten světlý prejt podle vzhledu asi bude také s kroupama.
Pak se dělají jitrnice a jitrnicový prejt - a tam se dává buchta.
Každý řezník dává koření podle chuti, nemá ho nijak odměřené, prostě dá podle odhadu, vše promíchá, ochutná a postupně přidává.
a domácí kroupy to je co-ty je děláš vážně doma